https://abcspor.com/wp-content/uploads/2020/11/ataturk.jpg

2013-14 FUTBOL SEZONU, HOŞGELDİN..!

Okunması Gerekenler

Bir dönemler bir Tv reklamı vardı, tam olarak hatırlamıyorum, ya diş macunu reklamıydı yahut da diş fırçası. Diş hekimi hastasının ağzını kontrol ediyor ve sonrasinda diyor ki; önler iyi ama arkalar ı-ıhh diyor.

Bu laf  o dönemler herkesin ağzındaydı, sokaktan geçen kızlara  bu şekilde laf atıldığı dahi vakidir, bugün bu lafı ben de Fenerbahçe için söylemek durumundayım, önler iyi ama arkalar hakikaten ı-ıhh..

 

Fikstür ayın 17’sinde çekildi, Temmuz ayından bahsediyorum, Hasan Ali 30 Temmuzda sakatlandı, ilk 6 maçının 3’ü şampiyon adayıyla, ikisi deplasmanda, halen daha transferde acelemiz yok diyorsun, al sana ispatı.  Fenerbahçe bugün Başakşehir karşısında eksiklerini çok aradı, takımın bütün kimyası rotasyon nedeniyle bozuk bir görüntü verdi, iyi bir futbol oynayamadı ama maçı kazanmayı bir şekilde becerdi. Bakın burası çokomelli, galibiyet golünün 90+’da gelmesi galibiyetten de mühim çünkü şampiyonluk habercisi..

 

Fenerbahçe’nin ilk ciddi sınavının bu maç olduğunu düşünenler bugün ne kadar bir yargıya vardılar bilemiyorum, benim gördüğüm takım kötü durumda değil, bu takım daha üstüne de koyar ama yönetimin elini çabuk tutması lazım.

 

Başakşehir sahayı parselleme adına daha iyi bir görüntü verdi, Fenerbahçe epey bir eksik kaldı, reboundlar hep Başakşehir’de kaldı, bunlar hep transfer gelmemesinin neticesi, özellikle geri dörtlünün ofansif kapasitesiyle alakalı. Başakşehir forvetlerinin özellikle ilk yarının ve ikinci yarının başında yaptıkları pres ödül olarak döndü, Fenerbahçe’nin orta saha, geri dörtlü ve hücum bölgesindeki bağlantıyı kopardılar.

Rodriguez tüm ilk yarı boyunca topu doğru zamanda alamadı, zaten de çok iyi durumda değil. Deniz orta saha özellikleri kanat özelliklerinden daha baskın bir forvet, o da top taşıyamadı, Kruse da ikinci santrfor gibi önde kalınca Fenerbahçe kopuk kopuk oynayan bir görüntü çizdi.

Tüm bunlara rağmen Vedat’ın direkten dönen vuruşu  gol olsaydı tamamen başka şeyler de yazıyor olurduk.

Maçı izlemeyenler için söylüyorum, sanılmasın ki çok Başakşehir etkili bir oyun ortaya koydu, öyle bir şey de olmadı, bir kontrataktan golü buldular, top yaptılar, Fenerbahçe’yi yordular, hepsi o kadardı ilk yarıda. İkinci yarıda ise Fenerbahçe  hakikaten de yoruldu, sezon başı, normaldir ve Emre gibi bir de oyuncun var, ikinci yarı3-4 pozisyon buldular ama başta Visca yararlanamadılar.

 

Başakşehir’in attığı gol Comolli- Ali Koç ikilisine yazar, Jaja çok kolay bir çalım yedi, kaleci Altay da timing hatası yaptı, birkaç dakika evvel ALTAY benzer bir hatalı çıkış daha yapmıştı, bu sefer gol oldu, sonuçta hiç birine kızamazsın.

 

İkinci yarıya Ersun Hoca  Cesur bir hamleyle başladı, Ferdi  Rodriguez’in yerine oyuna girdi, burada hocayı tebrik etmek lazım, çok doğru bir tercihti. Ferdi’nin girmesi Ersun Hoca’nın maçı gerçekten istediğinin de bir göstergesiydi, Fenerbahçe’li oyuncular da galibiyeti gerçekten istedi ama hücumda topu hiç tutamadılar uzunca bir süre.

İkinci yarının ilk 25 dakikası Fenerbahçe mücadele etti ama üretemedi. Sebebi de topun bırakın hücum bölgesine orta sahaya bile çok geç ulaştırılması. Açıkçası maçın 1-0 biteceğini düşündüğüm anda Ciğerci’nin güzel ortasına Vedat’ın müthiş vuruşu geldi ve maç bir anda  Fenerbahçe’ye döndü. Ardından Ersun Yanal’ın Zajc hamlesi geldi ve bu hamle de tuttu diyebilirim ki; gol de Ferdi kadar onun da payı oldu.

 

Fenerbahçe’nin en iyisi bugün Ozan’dı, sağ bekte başladı, müthiş oynadı, ileri çok top taşıdı, defansta hiç hata yapmadı, süper gidiyor. Tolga bugün bir asist yaptı, defansif anlamda da kötü değildi ama top stopu çok ağır, rotasyon oyuncusu olarak bakmak lazım. Defansta Zanka hemen hemen sıfır hata ile oynadı, bu da taraftarlar adına sevindirici.

 

Şampiyon takımın kalecisinin Altay olabileceğini şimdilik düşünmüyorum, yeteneğinden şüphem olmasa da. Güven vermiyor bana. Zamanlama hatası çok yapıyor, kendisine gelen geri paslar yürekleri ağza getiriyor..

 

Ve tabii ki Vedat.. Bu kadar çalışkan bir forvet az bulunur. Nazar değmesin, konuşmak istemiyorum çok fazla. Böyle giderse 1 seneye kalmaz 30_35’ler konuşulur.

 

Ferdi  Başakşehir defansını beklendiği gibi hırpalayamadı belki ama 3 puanı getiren golün asistini yaptı ve kumaşını bir kez daha gösterdi, Onun asist yapmış olması beni çok duygulandırdı, o da geliyor.

 

Kruse… Ermm…. Bazen çok iyi futbolcu transfer edersiniz ama ihtiyacınız olmayan tiptedir. Kruse tam da böyle bir oyuncu. Dar alanda pek etkili değil, tek pas seviyor, ikiye bir seviyor ve skor üretmeyi seviyor.  O böyleyken 38’lik Emre ve Vedat playmaker olmaya çalışıyor, bu böyle gitmez, Ersun’a Yanal’ın bu konuya el atması lazım, Kruse daha fazla orta sahada olmalı, beyin olmalı. Yapılacak transferlerden sonra bu konu netleşir diye tahmin ediyorum..

 

Fenerbahçe bugün iyi oynayamadı ama kazandı. Başakşehir 2’yi bulsaydı durum çok farklı da olabilirdi ama sonuçta iyi mücadele etti. Öyle veya böyle 19 yaşında bir çocuk sahadaydı, 21 yaşında  başka bir oyuncu da kaledeydi, 3 as oyuncusu sakattı, gelecek en az 2-3 oyuncu da var, Ersun Yanal da formunu bulmaya başlamış..

Ne diyelim; 2013_2014  futbol sezonu Türk futbolseverlere kapısını açıyor..

Yazarın diğer yazıları için tıklayın

mail: bruno.monte@abcspor.com

twitter: @BrunoMonte1907

 

Son Haberler

FENERBAHÇE GİBİ

Önce kızlarımızı kutlamak istiyorum. 2 sene üstüste Euroleague şampiyonluğunu kazanan kadın basketçilerimize ve böylesine yetenekli ve karakterli oyunculardan oluşan...

Benzer Konular