https://abcspor.com/wp-content/uploads/2020/11/ataturk.jpg

2018 NFL DRAFTI – 1 : AFC KUZEY GRUBU

Okunması Gerekenler

2018 NFL DRAFTI – 1 : AFC KUZEY GRUBU

2018 NFL Draftı sona erdi. Birçok beklenmedik sürprizler, takaslar ve seçimler yaşandı. Üstelik sadece ilk gün, yani ilk turda değil, yedi turda da bu heyecan fırtınası sürüp gitti. Bu yazı dizimizde, 8 grupta mücadele eden 32 NFL takımının, 256 seçimlik NFL draftında seçtikleri ve draftta seçilmedikten sonra anlaştıkları çaylak oyuncular ile ilgili geniş bir dosya oluşturuyoruz.
İlk durağımız AFC konferansındaki Kuzey grubu olacak. Ohio, Pennsylvania ve Maryland gibi mavi yakalıların alın teri döktüğü, beyaz yakalıların en iyi şekilde öğrenim gördüğü üç eyaletin dört takımını inceliyor olacağız.

*** CLEVELAND BROWNS:
1. TUR, 01. SIRA, 001. QB, BAKER MAYFIELD, OKLAHOMA
1. TUR, 04. SIRA, 004. CB, DENZEL WARD, OHIO STATE
2. TUR, 01. SIRA, 033. OG, AUSTIN CORBETT, NEVADA
2. TUR, 03. SIRA, 035. RB, NICK CHUBB, GEORGIA
3. TUR, 03. SIRA, 067. DE, CHAD THOMAS, MIAMI (FL)
4. TUR, 05. SIRA, 105. WR, ANTONIO CALLAWAY, FLORIDA
5. TUR, 13. SIRA, 150. LB, GENARD AVERY, MEMPHIS
6. TUR, 01. SIRA, 175. WR, DAMION RATLEY, TEXAS A&M
6. TUR, 14. SIRA, 188. CB, SIMEON THOMAS, LOUISIANA-LAFAYETTE

DRAFT EDİLMEMİŞ SERBEST OYUNCULAR: WR, DARVIN KIDSY, TEXAS SOUTHERN; WR, DA’MARI SCOTT, FRESNO STATE; WR, DEREK WILLIES, TEXAS TECH; TE, CHARLES STANDBERRY, LOUISVILLE; OT, CHRISTIAN DILAURO, ILLINOIS; OT, DESMOND HARRISON, WEST GEORGIA; C, ERICK WREN, OKLAHOMA; DT, DREW BAILEY, LOUISVILLE; DT, DANIEL EKUALE, WASHINGTON STATE; DT, ZAYCOVEN HENDERSON, TEXAS A&M; DT, TRENTON THOMPSON, GEORGIA; LB, D.J. CALHOUN, ARIZONA STATE; CB, MONTREL MEANDER, GRAMBLING STATE; S, EVAN BERRY, TENNESSEE; S, ELIJAH CAMPBELL, NORTHERN IOWA; S, MICAH HANNEMANN, BYU; P, MICHAEL CARRIZOSA, SAN JOSE STATE

Cleveland Browns ilk tur ilk dört sırada yaptığı iki seçimle, sadece çiçeği burnunda ilk NFL draft analizini yapan benim gibi ABD-dışı bir spor yazma heveslisini değil, birkaç kişi dışında tüm NFL camiasını şaşkınlığa boğdu. NFL Draft’ının ilk turu kuyumcu, ilk 15 sırası mücevher reyonu, ilk 5 sırası ise en pahalı mücevherlerin olduğu tezgahtır. Bu özel tezgahtan en kaliteli elmaslardan almak gerekir. Çünkü alt turlarda ancak elmas potansiyeli olan kömür cevherlerini bulabilirsiniz; bizzat elmasları değil. İlk sırada üç-QB-silahşörler Darnold-Allen-Rosen’dan birini, değilse ve gerçekten Oklahoma QB Baker Mayfield’ı istiyorlarsa da, en kötü ihtimalle Penn State RB Saquon Barkley’i gayet 1. sırada seçip, 4. sırada büyük olasılıkla Mayfield’ı seçebileceklerdi. Ancak Browns karar alıcıları, Oklahoma QB Baker Mayfield’ı 1. tur 1. sırada, bu draftın tepesinde seçerek ilk büyük sürprizlerine imza attılar. Mayfield felaket, berbat bir seçim değil elbette. Kazanma hırsı ve yeteneği olan, son dört yılda 14.600 yard pas atan, 1.100 yard koşan, pas/koşu ve hatta yakalama ile 153 touchdown yapan bir lider. Son olarak en iyi kolej oyuncusuna verilen Heisman Ödülünü de 2017 yılında kazandı. Ayrıca sık sık karşılaştırıldığı eski Browns QB Johnny Manziel ile Heisman ödülü alması, arada bir parti yapmayı, kavga etmeyi ve sahada koşmayı sevmesi dışında çok benzeştiklerini düşünmüyorum. Zira Mayfield, maçın, koşmak gereksiniminin, kavganın ya da partinin ne zaman olduğunu iyi takdir edebilen bir oyun kurucu. Ancak… Ancak Mayfield’ın birçok iyi liderlik özelliğine rağmen, NFL, özellikle parçası olacağı savunmaların sert ve kemik seslerinin yoğun geldiği AFC Kuzey için “fazla tahrik edici” olduğunu düşünüyorum. Eğer buna sağlam bir karşılık verebilirse, benim gibi bu tercih nedeniyle Cleveland ile alay edenlere güzel bir şamar atabilir. Eğer veremezse çok çabuk unutulacaktır. İşte o zaman Manziel benzetmesi yapacak kadar ileri gidenler de haklı çıkacaktır.
Yetmedi, bu kez de 4. sıra hakkını takas etmediler, yani ABD draft jargonuyla “o seçim hakkında oturdular”. Cleveland Browns’ın bu hakkını, zaten 1. sırada QB seçtikten ve 2. sırada da Barkley New York Giants tarafından seçildikten sonra, ya Notre Dame OG Quenton Nelson’ı alarak hücum hattını güçlendirmelerine ya da bu haklarını NC State DE Bradley Chubb’dan yana kullanarak geçen yıl ilk sırada seçtikleri DE Myles Garrett’a savunma hattında bir ortak bulmalarına kesin gözüyle bakılıyordu. Hayır. Cleveland Browns yine, on beş dakika içinde ve bir kez daha herkesi alaycı ve ayıplayıcı bir şaşkınlığa boğdu. Belki draftın en iyi Köşe Beki olan, ama 8. ile 15. sıra arasında seçilmesi beklenen, Cleveland ile aynı eyaletin okulu olan Ohio State Üniversitesinin, Cleveland şehrine 40 km mesafede, Macedonia kasabasında büyüyen, Ohio’nun öz çocuğu CB Denzel Ward’ı seçtiler. Belki bir pozisyon açıklarını kapadılar, belki çok yakından tanıdıkları bir oyuncu aldılar. Ama şu bir gerçek ki, bu popülist tercihten çok daha iyisini yapmalılardı.
Draftın ikinci gününde, 2. tur ilk seçimlerinde Nevada OG Austin Corbett gibi hücum hattı açısından bir İsviçre çakısını aldılar. 2. tur ikinci seçimlerinde ise 4 yılda 5130 yard/48 touchdown gibi anormal istatistiklerle okul tarihine geçen, 178cm/102kg’lik Georgia RB Nick Chubb’ı aldılar. 3. turda ise 41 tackle/5,5 sack ile oynayan 198cm/125kg’lik, NFL’de her zaman aranan türde oyunculardan olan Miami DE Chad Thomas’ı seçtiler.
Draftın son gününe kolej kariyeri çok ciddi bir kriminal suçlamayla bir yıldır askıda olan Florida WR Antonio Callaway’i seçmek gibi bir çılgınlık ile başladılar. 6. tur ilk haklarında da Texas A&M WR Damion Ratley gibi sadece okuldaki son yılında ortalamanın üstünde oynamış bir oyuncuyu seçtiler. 5. turda seçtikleri 80 tackle/8,5 sack ile oynayan Memphis LB Genard Avery ile en doğru draft tercihlerinden birini yaptılar. 6. tur ikinci haklarında aldıkları ancak draft edilmemiş oyuncular arasında daha iyisini bulabilecekleri Louisiana-Lafayette CB Simeon Thomas’ı seçmeleri tuhaf başladıkları ve başlattıkları draftı, Cleveland için artık tuhaf olmayan bir şekilde bitirmelerine neden oldu.
Draftın bitiminde imzaladıkları Texas Southern WR Darvin Kidsy, Fresno State WR Da’Mari Scott, Texas Tech WR Derek Willies ve Louisville TE Charles Standberry ortalama ya da altı oyuncular sayılabilirler. West Georgia OT Desmond Harrison ve yeni oyun kurucuları Baker Mayfield’ın okuldaki merkez koruyucusu ve hücum hattı oyuncusu Oklahoma C Erick Wren ile imzaladılar. Louisville DT Drew Bailey ve Washington State DT Daniel Ekuale standart altı oyuncu izlenimi verdiler. Texas A&M DT Zaycoven Henderson, Georgia DT Trenton Thompson ve BYU S Micah Hannemann okullarında iyi birer yedekten ibarettiler. Tennessee S Evan Berry özel takımlarda, dönüşçü olarak denenmek üzere kadroya eklendi. 99 tackle/5,5 sack ile sezonu tamamlayan Arizona State LB D.J. Calhoun savunma açısından en önemli draft sonrası kazanımıydı. Alt liglerde forma giyen Grambling State CB Montrel Meander ve Northern Iowa S Elijah Campbell ise kendilerini kanıtlamaya çalışacaklar. San Jose State P Michael Carrizosa ise P Britton Colquitt ve P Justin Vogel ile forma için yarışacak. Cleveland Browns’ın draft notunu 30 puan kıracak olan tek unsur ilk iki tercihidir.

Cleveland Browns için bu draftta verdiğim not : 70/100 yani

*** CINCINNATI BENGALS:
1. TUR, 21. SIRA, 021. C, BILLY PRICE, OHIO STATE
2. TUR, 22. SIRA, 054. S, JESSIE BATES III, WAKE FOREST
3. TUR, 13. SIRA, 077. DE, SAM HUBBARD, OHIO STATE
3. TUR, 14. SIRA, 078. LB, MALIK JEFFERSON, TEXAS
4. TUR, 12. SIRA, 112. RB, MARK WALTON, MIAMI (FL)
5. TUR, 14. SIRA, 151. CB, DAVONTAE HARRIS, ILLINOIS STATE
5. TUR, 21. SIRA, 158. DE, ANDREW BROWN, VIRGINIA
5. TUR, 33. SIRA, 170. CB, DARIUS PHILLIPS, WESTERN MICHIGAN
7. TUR, 31. SIRA, 249. QB, LOGAN WOODSIDE, TOLEDO
7. TUR, 34. SIRA, 252. OG, ROD TAYLOR, OLE MISS
7. TUR, 35. SIRA, 253. WR, AUDEN TATE, FLORIDA STATE

DRAFT EDİLMEMİŞ SERBEST OYUNCULAR: QB, QUINTON FLOWERS, SOUTH FLORIDA; RB, ZACH GREEN, ARIZONA; RB, RAY LAWRY, OLD DOMINION; WR, DEVONTE BOYD, UNLV; WR, ADONIS JENNINGS, TEMPLE; WR, VIRNEL MOON, COLORADO-MESA; TE, JORDAN FRANKS, CENTRAL FLORIDA; DE, JA’VON ROLLAND-JONES, ARKANSAS STATE; DT, GAELIN ELMORE, EAST CAROLINA; LB, JUNIOR JOSEPH, CONNECTICUT; LB, CHRIS WORLEY, OHIO STATE; S, TRAYVON HENDERSON, HAWAII

Ohio eyaletinin Cleveland Browns ile diğer temsilcisi olan Cincinnati Bengals, NFL draftında en temel ihtiyaçları oyun kurucularını adam akıllı koruyabilmek düsturu ile başladı ve 1. tur 21. sırada eyaletin öz evladı Ohio State C Billy Price’ı seçtiler. Her ne kadar Frank Ragnow’u istedikleri söylense de Cincinnati’nin Price’ı en baştan itibaren istediğini düşünenlerdenim.
Draftın ikinci gününe, 2017 yılında 79 tackle/1 top çalma/161 yard dönüş/1 dönüş TD ile oynayan Wake Forest S Jessie Bates III’ü 2. turda seçerek başladılar. 3. tur ilk haklarında ise bu sırada halen tahtada kalması mucize sayılabilecek, 1. turda seçilmesi beklenebilecek, 2017 yılında 42 tackle/7 sack ile oynayan bir başka eyaletin öz evladı Ohio State DE Sam Hubbard ile devam ettiler. 3. turdaki ve draftın ikinci günündeki son haklarında ise 2017 yılında 110 tackle/4 sack’lik harika bir performans ile sezonu kapayan Texas LB Malik Jefferson’ı seçtiler.
Draftın son gününde toplam yedi hakları vardı. 4. turda, oynadığı sadece 4 karşılaşmada 519 yard/3 touchdownlık muazzam bir performans gösteren, ancak ayak bileğinden sakatlanarak sezonu erken kapatan Miami RB Mark Walton’ı seçtiler. 5. turdaki üç haklarının ilkinde 2017 yılında 57 tackle/2 top çalma/2 sack ile oynayan Illinois State CB Davontae Harris’i seçtiler. 5. tur ikinci seçimlerini 46 tackle/3,5 sack ile 2017’yi noktalayan Virginia DE Andrew Brown’dan yana kullandılar. 5. turdaki son haklarında ise gerçek bir cevher olan Western Michigan CB Darius Phillips’i seçtiler. Phillips, 2017 yılında 40 tackle/4 top çalma/1 sack/2 def. TD/941 yard dönüş/2 dönüş TD ile oynadı. 7. turda da üç hakkı bulunan Bengals, ilk olarak bir başka Ohio’lu olan Toledo QB Logan Woodside’ı seçti. Woodside, 2017 yılında 3916 yard/29 touchdown/%64 pas isabeti ile gerçekten güzel oynadı. 7. turun ve doğal olarak draftın sonuna sıkışan iki arka arkaya haklarının ilkiyle Ole Miss OG Rod Taylor’ı seçtiler. Drafttaki son haklarıyla da 196cm/102kg’lik dev Florida State WR Auden Tate’i seçtiler. Tate, 2017’de 548 yard/10 touchdown ile oynamıştı.
Draft bittikten sonra draft edilmemiş oyuncular arasında ilk anlaştıkları isimlerden biri South Florida QB Quinton Flowers oldu. Flowers, 2017 yılında 3989 yard/36 touchdown ile çok güzel oynadı. Koşucu pozisyonu için 312 yard/11 touchdown ile oynayan çok kalın bir koşucu olan Arizona RB Zach Green ve 797 yard/8 touchdown ile oynayan Old Dominion RB Ray Lawry ile imzaladılar. Yakalayıcı olarak 612 yard/3 touchdown ile oynayan UNLV WR Devonte Boyd, 805 yard/7 touchdown ile oynayan Temple WR Adonis Jennings ve 633 yard/8 touchdown ile oynayan Colorado-Mesa WR Virnel Moon ile anlaştılar. İyi bir blokçu olan Central Florida TE Jordan Franks’i seçtikten sonra savunmaya yöneldiler ve zayıf karınları olan hücum hattı için hiçbir takviye yapmadılar. 56 tackle/13 sack ile oynayan Arkansas State DE Ja’Von Rolland-Jones’da iyi bir değer bulduktan sonra, denemek üzere East Carolina DT Gaelin Elmore ile imzaladılar. 91 tackle/4 sack ile oynayan Connecticut LB Junior Joseph ve 56 tackle/1 sack ile oynayan Ohio State LB Chris Worley ile imzaladılar. 55 tackle/2 sack/1 top çalma/1 def. touchdown ile oynayan Hawaii S Trayvon Henderson imzaladıkları son isim oldu. Hücum hatlarını yeterince takviye etmemiş olmaları başlarını çok ağrıtabilir.

Cincinnati Bengals için bu draftta verdiğim not : 80/100 yani

*** BALTIMORE RAVENS:
1. TUR, 25. SIRA, 025. TE, HAYDEN HURST, SOUTH CAROLINA
1. TUR, 32. SIRA, 032. QB, LAMAR JACKSON, LOUISVILLE
3. TUR, 19. SIRA, 083. OT, ORLANDO BROWN JR., OKLAHOMA
3. TUR, 22. SIRA, 086. TE, MARK ANDREWS, OKLAHOMA
4. TUR, 18. SIRA, 118. CB, ANTHONY AVERETT, ALABAMA
4. TUR, 22. SIRA, 122. LB, KENNY YOUNG, UCLA
4. TUR, 32. SIRA, 132. WR, JALEEL SCOTT, NEW MEXICO STATE
5. TUR, 25. SIRA, 162. WR, JORDAN LASLEY, UCLA
6. TUR, 16. SIRA, 190. S, DESHON ELLIOTT, TEXAS
6. TUR, 38. SIRA, 212. OT, GREG SENAT, WAGNER
6. TUR, 41. SIRA, 215. C, BRADLEY BOZEMAN, ALABAMA
7. TUR, 20. SIRA, 238. DE, ZACH SIELER, FERRIS STATE

DRAFT EDİLMEMİŞ SERBEST OYUNCULAR: RB, GUS EDWARDS, RUTGERS; WR, JAELON ACKLIN, WESTERN ILLINOIS; WR, ANDRE LEVRONE, VIRGINIA; OT, RANDIN CRECELIUS, PORTLAND STATE; C, ALEX THOMPSON, MONMOUTH; DT, CHRISTIAN LACOUTURE, LSU; DT, DU’VONTA LAMPKIN, OKLAHOMA; LB, JAMES CRAWFORD, ILLINOIS; LB, ALVIN JONES, UTEP; LB, MASON MCKENRICK, JOHN CARROLL; CB, DEVRON DAVIS, UTSA; S, CHRIS BOARD, NORTH DAKOTA STATE; P, KAARE VEDVIK, MARSHALL; LS, TRENT SIEG, COLORADO STATE

Baltimore Ravens birçok takas ile tahtanın üzerinde sürekli oynadı ve 2018 NFL Draftını 12 seçim ile tamamlayarak en çok seçim yapan takım oldular. Bu draft, 2018 sezonu sonunda emekliye ayrılacak olan takımın eski yıldızı ve iki kez şampiyon genel menajeri Baltimore Ravens GM Ozzie Newsome’ın son draftı idi. Orijinal pozisyonları olan 16. sırayı Buffalo Bills’e verdikten sonra, Bills’in 22. sırasını da Tennessee Titans’a verdiler. 1. tur 25. sırada draftın seçilen ilk köşe yakalayıcısı olan South Carolina TE Hayden Hurst’ü seçtiler. 589 yard/3 touchdown ile oynayan Hurst yerine South Dakota State TE Dallas Goedert daha doğru bir tercih olabilirdi. Ancak eski bir TE olan Ozzie Newsome’a bu noktada güvenebiliriz. Tam bitti derken 1. turun sonunda 32. sırayı son şampiyon Philadelphia Eagles’dan takasla aldılar ve draftın ilk turundaki 5. ve son oyun kurucusunu Louisville QB Lamar Jackson ile seçtiler. Draftın ilk tur ilk sırasında Cleveland’ın seçtiği 2017 NCAA en iyi oyuncusu Baker Mayfield’a karşı, ilk tur son sırasında 2016 NCAA en iyi oyuncusu Lamar Jackson her zaman bir karşılaştırma nedeni olabilir. Düşüşte olan Joe Flacco’nun yedeği olacak olan Jackson, üç yılda 13.178 toplam yard/119 toplam touchdown ile harika istatistiklere sahipti. Jackson geçen yıl drafta girse, ilk 15 sırada seçilme olasılığı olduğu ve sezon beşinde konsensus birinci seçim olduğu unutulmamalı.
Draftın ikinci gününde 2. turu pas geçen Baltimore Ravens, 3. turda ilk olarak Baker Mayfield’ın bir numaralı koruyucusu olan Oklahoma OT Orlando Brown Jr.’ı seçtiler. 3. turdaki ikinci ve son haklarıyla da bir başka Oklahoma oyuncusu 958 yard/8 touchdown ile oynayan Oklahoma TE Mark Andrews’ı seçtiler. Sanırım Jackson beklenen gelişmeyi gösterirse Mayfield’ı onun okul arkadaşlarıyla yensin diye uğraştılar.
Draftın son gününde ise sekiz seçim yaptılar. 4. turdaki ilk seçimleri 48 tackle/1 top çalma/1 sack ile oynayan istikrarlı Alabama CB Anthony Averett oldu. 4. tur ikinci haklarında 110 tackle/1 sack ile sezonu kapatan UCLA LB Kenny Young’ı kadrolarına kattılar. 4. turdaki son seçimleri 2017 yılında 1079 yard/9 touchdown ile oynayan New Mexico State WR Jaleel Scott oldu. 5. turdaki tek haklarıyla bir başka yakalayıcı olan ve 2017’yi 1264 yard/9 touchdown ile tamamlayan UCLA WR Jordan Lasley’i seçtiler. Üç hakları olduğu 6. turda ilk olarak 63 tackle/6 top çalma/1,5 sack/2 def. TD ile oynayan Texas S DeShon Elliott’ı seçtiler, ki belki de draftın en büyük değerlerinden birini ifade ediyordu. 6. tur ikinci seçimlerinde alt liglerden sert bir hücum hattı oyuncusu olarak Wagner OT Greg Senat ve şampiyon Alabama’nın merkez hücum hattı oyuncusu olan Alabama C Bradley Bozeman’ı kısa aralarla seçerek hücum hatlarını güçlendirmeyi sürdürdüler. 7. ve son turda son haklarıyla 79 tackle/7 sack ile alt liglerde oyun kuruculara korku veren Ferris State DE Zach Sieler’i seçerek draftı tamamladılar.
Draft edilmemiş oyuncularda ağırlığı yine savunma oyuncularına verseler de, hücuma kattıkları isimler kısa ama özdü. 816 yard/7 touchdown ile oynayan Rutgers RB Gus Edwards, 1369 yard/10 touchdown ile oynayan Western Illinois WR Jaelon Acklin ve 689 yard/7 touchdown ile oynayan Virginia WR Andre Levrone ile imzaladılar. Hücum hattı için Portland State OT Randin Crecelius ve Monmouth C Alex Thompson ile anlaştılar. Savunmada 102 tackle/4,5 sack ile oynayan UTEP LB Alvin Jones, 66 tackle/6 sack ile oynayan LSU DT Christian Lacouture, 67 tackle/3,5 sack ile oynayan John Carroll LB Mason McKenrick, 26 tackle/4 sack ile oynayan Illinois LB James Crawford, 25 tackle/2 top çalma/1 touchdown ile oynayan UTSA CB Devron Davis, 50 tackle ile oynayan North Dakota State S Chris Board ve 23 tackle/1 sack ile oynayan Oklahoma DT Du’Vonta Lampkin ile imzalayarak savunma için birçok sezon öncesi alternatif oluşturdular. En son olarak özel takımlar için Norveç-Afrika ortak ürünü olan ve 92 yardlık degajı ile kolej ligini Ekim ayında sallayan Marshall P Kaare Vedvik ve Colorado State LS Trent Sieg ile anlaştılar.

Baltimore Ravens için bu draftta verdiğim not : 90/100 yani

*** PITTSBURGH STEELERS:
1. TUR, 28. SIRA, 028. S, TERRELL EDMUNDS, VIRGINIA TECH
2. TUR, 28. SIRA, 060. WR, JAMES WASHINGTON, OKLAHOMA STATE
3. TUR, 12. SIRA, 076. QB, MASON RUDOLPH, OKLAHOMA STATE
3. TUR, 28. SIRA, 092. OT, CHUKWUMA OKORAFOR, WESTERN MICHIGAN
5. TUR, 11. SIRA, 148. S, MARCUS ALLEN, PENN STATE
5. TUR, 28. SIRA, 165. FB, JAYLEN SAMUELS, NC STATE
7. TUR, 28. SIRA, 246. DT, JOSHUA FRAZIER, ALABAMA

DRAFT EDİLMEMİŞ SERBEST OYUNCULAR: RB, JARVION FRANKLIN, WESTERN MICHIGAN; WR, QUADREE HENDERSON, PITTSBURGH; TE, PHAROAH MCKEVER, FLORIDA INTERNATIONAL; OT, IKENNA NWOKEJI, ELON; OG, CHRIS SCHLEUGER, UAB; C, PATRICK MORRIS, TCU; DE, OLA ADENIYI, TOLEDO; DE, KENDAL VICKERS, TENNESSEE; DT, PARKER COTHREN, PENN STATE; DT, GREG GILMORE, LSU; LB, MATTHEW THOMAS, FLORIDA STATE; CB, TREY JOHNSON, VILLANOVA; CB, JAMAR SUMMERS, CONNECTICUT

Green Bay Packers, Dallas Cowboys ve New England Patriots ile beraber NFL’in en büyük hanedanlarından ve AFC Kuzey’in her zaman en büyük favorisi olan Pittsburgh Steelers
drafta Edmunds kardeşlerin biraz daha büyük olanını seçerek başladı. 2017 yılında 59 tackle/2 top çalma/1,5 sack ile oynayan Virginia Tech S Terrell Edmunds’ı 1. tur 28. sırada seçerek drafta başladılar. 188cm/100kg ile devasa bir son savunma olan Terrell Edmunds en baştan beri Pittsburgh Steelers için öngördüğüm isimdi. Zamanın beni haklı çıkaracağını düşünüyorum. Bu seçimi açıklamak için, sezon içinde geçirdiği sakatlıkta belden aşağı hissini kaybeden genç savunma yıldızı Steelers LB Ryan Shazier’ın zorlansa dahi kendi başına yürüyerek gelmesi herkesi çok duygulandırdı. Umarım bu genç adam tamamen iyileşir.
Draftın ikinci gününde, 2. turda 1561 yard/14 touchdown ile oynayan Oklahoma State WR James Washington, 3. tur ilk haklarında ise Washington’a o pasları atan, 4939 yard/47 touchdown ile oynayan, en sevdiğim türde oyunculardan oyun kurucu Oklahoma State QB Mason Rudolph’u seçtiler. “Big” Ben Roethlisberger’in yedeğini belirledikten sonra, her ikisini korumak için Western Michigan OT Chukwuma Okorafor’u seçtiler.
Draftın son gününde 4. ve 6. tur hakları olmayan Pittsburgh steelers, 5. turda bir başka iri son savunma olan 188cm/94kg’lik Penn State S Marcus Allen’ı seçtiler. Allen, 2017 yılında 71 tackle/1 top çalma/1 sack ile oynadı. 5. turdaki ikinci haklarıyla 2017 yılını 1213 yard/16 touchdown ile bitirmiş tek tam bek olan 183cm/101kg’lik NC State FB Jaylen Samuels’ı seçerek arka alanı sert tutacaklarını göstermeye devam ettiler. 7. ve son turdaki son haklarını yetenekle dolup taşan şampiyon Alabama savunmasında kendini gösteremeyen Alabama DT Joshua Frazier’dan yana kullandılar.
Draftın bitimiyle başlayan serbest oyuncu trafiğinde 1263 yard/12 touchdown’lık performansına rağmen radarın altında kalan kalın vücutlu koşucu, yıldız RB LeVeon Bell’in yedeği olacak Western Michigan RB Jarvion Franklin, 437 yard koşu+yakalama/767 yard dönüş/2 dönüş TD ile oynayan ufak tefek Pittsburgh WR Quadree Henderson ve 301 yard/3 touchdown ile oynayan Florida International TE Pharoah McKever ile imzaladılar. Hücum hattı için ise Elon OT Ikenna Nwokeji, UAB OG Chris Schleuger ve TCU C Patrick Morris ile anlaştılar. 66 tackle/8,5 sack ile oynayan Toledo DE Ola Adeniyi, 53 tackle/7,5 sack ile oynayan LSU DT Greg Gilmore, 85 tackle/2 sack/2 top çalma/1 touchdown ile oynayan Florida State LB Matthew Thomas, 63 tackle/1 top çalma/1 sack ile oynayan Connecticut CB Jamar Summers, 45 tackle/2 top çalma ile oynayan Villanova CB Trey Johnson, 50 tackle/1,5 sack ile oynayan Tennessee DE Kendal Vickers ve 27 tackle/1,5 sack ile oynayan Penn State DT Parker Cothren gibi çok sert savunmacıları kadrolarına kattılar. Pittsburgh Steelers yetenek, alın teri, zeka, tevazu ve sağlam karakteri bir arada bulunduran çok sağlam seçimler yaptı.

Pittsburgh Steelers için bu draftta verdiğim not : 85/100 yani

Yazarın diğer yazıları için tıklayın

mail: murat.guler@abcspor.com

twitter: @kirjalian

Son Haberler

AMATÖRCE

Yedigimiz iki gol de olacak iş değil. İlkinde ortada fol yok yumurta yok. Rakibin ne baskısı var ne pozisyonu....

Benzer Konular