https://abcspor.com/wp-content/uploads/2020/11/ataturk.jpg

2018 NFL DRAFTI – 2 : NFC KUZEY GRUBU

Okunması Gerekenler

2018 NFL DRAFTI – 2 : NFC KUZEY GRUBU

2018 NFL Draftı sona erdi. Birçok beklenmedik sürprizler, takaslar ve seçimler yaşandı. Üstelik sadece ilk gün, yani ilk turda değil, yedi turda da bu heyecan fırtınası sürüp gitti. Bu yazı dizimizde, 8 grupta mücadele eden 32 NFL takımının, 256 seçimlik NFL draftında seçtikleri ve draftta seçilmedikten sonra anlaştıkları çaylak oyuncular ile ilgili geniş bir dosya oluşturuyoruz.
İkinci durağımız NFC konferansındaki Kuzey grubu olacak. Tıpkı AFC gibi mavi yakalıların, otomotiv sanayinin, mandıra hayvancılığının, soğuk ve karlı havaların kalbi olan, NFL’in en köklü rekabetlerine sahip kuzeydeki Wisconsin, Michigan, Minnesota ve Illinois eyaletlerinin dört takımını inceliyor olacağız.

*** CHICAGO BEARS:
1. TUR, 08. SIRA, 008. LB, ROQUAN SMITH, GEORGIA
2. TUR, 07. SIRA, 039. C, JAMES DANIELS, IOWA
2. TUR, 19. SIRA, 051. WR, ANTHONY MILLER, MEMPHIS
4. TUR, 15. SIRA, 115. LB, JOEL IYIEGBUNIWE, WESTERN KENTUCKY
5. TUR, 08. SIRA, 145. DT, BILAL NICHOLS, DELAWARE
6. TUR, 07. SIRA, 181. DE, KYLIE FITTS, UTAH
7. TUR, 06. SIRA, 224. WR, JAVON WIMS, GEORGIA

DRAFT EDİLMEMİŞ SERBEST OYUNCULAR: RB, RYAN NALL, OREGON STATE; WR, GARRETT JOHNSON, KENTUCKY; C, DEJON ALLEN, HAWAII; DE, ELIJAH NORRIS, SHEPHERD; DE, BUNMI ROTIMI, OLD DOMINION; DE, ANDREW TRUMBETTI, NOTRE DAME; DE, CAVON WALKER, MARYLAND; DT, ABDULLAH ANDERSON, BUCKNELL; LB, NYLES MORGAN, NOTRE DAME; CB, RASHARD FANT, INDIANA; CB, MICHAEL JOSEPH, DUBUQUE; CB, KEVIN TOLIVER, LSU; S, NICK ORR, TCU; P, RYAN WINSLOW, PITTSBURGH

40 yaşındaki genç baş antrenör HC Matt Nagy eski bir oyun kurucu ve hücum koordinatörü. Geçen yıl ilk tur ikinci sırada seçilen QB Mitch Trubisky etrafında Chicago Bears’ın geleceğini şekillendirmek görevini yerine getirmeye çalışacak. Ancak Chicago Bears’ın savunmada da bazı falsoları vardı. Öncelikle, tahmin ettiğim üzere, efsane kaptanları LB Brian Urlacher’in üç yıldır dolmayan boşluğunu bu draftta doldurmak isteyeceklerdi ve öyle de oldu. LB Tremaine Edmunds ile LB Roquan Smith arasında her ne kadar Edmunds’a meyilli olsam da, Georgia LB Roquan Smith’in yıldız kumaşına da çok büyük saygım var. Bears da böyle düşünerek tercihini 8. sırada Smith’den yana kullandı.
Bears’ın hücum ile ilgili eksiklikleri de az değildi. Drafttan önce, K Cody Parkey, TE Trey Burton, WR Allen Robinson ve WR Taylor Gabriel ile serbest transfer döneminde imzalamışlardı. 2. tur ilk haklarında Iowa C James Daniels’ı seçerek hücum hattını güçlendirmeyi seçtiler. 2. tur ikinci haklarında ise, 180cm/86kg’lik çerçevesinin NFL için yeterli olup olmadığı gibi tartışmaları es geçerek, 2017 sezonunu 1462 yard (lig üçüncüsü) ve 18 touchdown (lig lideri) gibi iki absürd ve muazzam performansla kapatan Memphis WR Anthony Miller’ı seçtiler. Takasta kullandıları 3. tur haklarını pas geçtiler.
Draftın üçüncü ve son gününde 4,5 ve 6. turlarda tekrar savunmanın ön bölgesini güçlendirmeyi seçtiler. 4. turda sezonu 117 tackle/2 sack ile kapatan Western Kentucky LB Joel Iyiegbuniwe’yi seçtiler. 5. turda HC Matt Nagy’nin okulu Delaware’den 193cm/140kg’lık fiziğine rağmen 56 tackle/6,5 sack ile oynayan DT Bilal Nichols’ı savunma hatlarına eklediler. 6. turda ise 23 tackle/3 sack ile oynayan, ancak sakatlığı nedeniyle süresi kısıtlanan Utah DE Kylie Fitts’i seçtiler. Draftı da 7. ve son turda Georgia WR Javon Wims’i seçerek kapadılar. 193cm/97kg’lik, Bears yakalayıcısı geleneğinin sahip olduğu vücut çerçevesine sahip olan Wims, Georgia’nın çaylak oyun kurucusu ve 2-3 yıl sonraki draftın ilk 10 adayı QB Jake Fromm’un yeteneklerini geliştirirken, kendisi de oldukça büyük aşama kaydetti. Açıkçası bu isimlerin içinde “çok büyük yıldız” sinyali aldığım kimse henüz yok. Ancak hepsinin takım oyuncusu, sert ve çalışkan olduğunu söyleyebilirim.
Drafttan sonraki serbest transfer döneminde yaptıkları ile mavi yakalı ve emekçi Bears geleneği sürdürüldü. 2017 yılını 1050 yard/10 touchdown ile tamamlayan, 188cm/107kg’lik iri yarı blok ustası, duruma göre tam bek olarak da kullanılabilecek çalışkan koşucu Oregon State RB Ryan Nall ile imzalamaları bunun en güzel örneklerinden biriydi. İç yakalayıcı pozisyonu için seçtikleri Kentucky WR Garrett Johnson da tam bir görev adamı olarak göze çarpmakta. Hücum hattının iç kısmı için imzaladıkları Hawaii C Dejon Allen hücum için alınan son oyuncu oldu. Bu noktadan itibaren hep savunma oyuncuları ile imzaladılar. Ön Yedili bölgesi için 92 tackle/1,5 sack ile oynayan takımının savunma kaptanı Notre Dame LB Nyles Morgan, Division 2 şampiyonu Shepherd Rams’in yıldızı, 44 tackle/6,5 sack/1 def. TD ile oynayan Shepherd DE Elijah Norris, 29 tackle/5,5 sack ile oynayan Old Dominion DE Bunmi Rotimi, 28 tackle ile oynayan Notre Dame DE Andrew Trumbetti, 38 tackle/1 sack ile oynayan Maryland DE Cavon Walker ve 42 tackle/2,5 sack/1 top çalma ile oynayan Bucknell DT Abdullah Anderson ile imzaladılar. 66 tackle/3 top çalma ile oynayan TCU S Nick Orr ve 28 tackle/1 sack/1 top çalma ile oynayan LSU CB Kevin Toliver dışında, köşe bekleri için ise Indiana CB Rashard Fant ve Dubuque CB Michael Joseph ile anlaştılar.
Chicago halkı, takım oyuncuları ile bezeli, sert ve çalışkan takımları sever. Bu yüzden Draft edilmemiş oyuncular arasında da bu türde birçok oyuncu var. Hatta ilk turda seçtikleri Smith’den sonra imzaladıkları yıldız kumaşına en fazla sahip oyuncular da, draft edilmemiş Notre Dame LB Nyles Morgan ve TCU S Nick Orr oldu diyebilirim. Elde tutmayı başardıkları CB Kyle Fuller ve CB Prince Amukamara’dan sonra savunmaları daha da güçlenecektir. Nagy’nin yönetimindeki bu Chicago Bears, bana son beş yılın Seattle Seahawks’ını oldukça hatırlatıyor. Bakalım herkese bir sürpriz yaparak alt turlar ve draft edilmemiş oyunculardan sert ve kazanan bir takım çıkarabilecekler mi?

Chicago Bears için bu draftta verdiğim not : 80/100, yani

*** GREEN BAY PACKERS:
1. TUR, 18. SIRA, 018. CB, JAIRE ALEXANDER, LOUISVILLE
2. TUR, 13. SIRA, 045. CB, JOSH JACKSON, IOWA
3. TUR, 24. SIRA, 088. LB, OREN BURKS, VANDERBILT
4. TUR, 33. SIRA, 133. WR, J’MON MOORE, MISSOURI
5. TUR, 01. SIRA, 138. OG, COLE MADISON, WASHINGTON STATE
5. TUR, 35. SIRA, 172. P, JK SCOTT, ALABAMA
5. TUR, 37. SIRA, 174. WR, MARQUEZ VALDES-SCANTLING, SOUTH FLORIDA
6. TUR, 33. SIRA, 207. WR, EQUANIMEOUS ST. BROWN, NOTRE DAME
7. TUR, 14. SIRA, 232. DE, JAMES LOONEY, CALIFORNIA
7. TUR, 21. SIRA, 239. LS, HUNTER BRADLEY, MISSISSIPPI STATE
7. TUR, 30. SIRA, 248. LB, KENDALL DONNERSON, SOUTHEAST MISSOURI STATE

DRAFT EDİLMEMİŞ SERBEST OYUNCULAR: QB, TIM BOYLE, EASTERN KENTUCKY; TE, DAMON GIBSON, MINNESOTA-MOORHEAD; TE, KEVIN RADER, YOUNGSTOWN STATE; OT, KYLE MEADOWS, KENTUCKY; OG, JACOB ALSADEK, ARIZONA; OG, ALEX LIGHT, RICHMOND; C, AUSTIN DAVIS, DUKE; DE, NAASHON HUGHES, TEXAS; DT, TYLER LANCASTER, NORTHWESTERN; DT, FILIPO MOKOFISI, UTAH; LB, PARRIS BENNETT, SYRACUSE; LB, C.J. JOHNSON, EAST TEXAS BAPTIST; LB, MARCUS PORTER, FAIRMONT STATE; CB, CHRIS SEISAY, PORTLAND STATE; S, RAVEN GREENE, JAMES MADISON

Green Bay Packers, 2018 NFL Draftına gelirken genel menajerini, hücum ve savunma koordinatörlerini değiştirmiş, oyun kurucular, yakalayıcılar ve savunma hattı antrenörlerini yenilemiş, 10 yıllık hücum yıldızı WR Jordy Nelson, 2015’de Lions karşısında süre biterken yakaladığı “Allah ne verdiyse” pası unutulmaz olan TE Richard Rodgers, 8 yıllık savunma yıldızı S Morgan Burnett, yıldızı yükselen merkez savunma LB Joe Thomas ile yollarını ayırmışlardı. Drafttan önce, köşebek CB Damarious Randall ile 4 ve 5. tur orta sıra draft haklarını, QB DeShone Kizer ile 4 ve 5. tur birinci sıra hakları karşılığında Cleveland Browns’a takas etmişlerdi.
Draft başladıktan sonra da Green Bay cephesinde hareket ve bereket eksik olmadı. İlk önce 1. tur 14. sıradaki yerlerini, akıl tutulması içindeki New Orleans’ın 1. tur 27. sıra, 5. tur ve en önemlisi gelecek yıl 1. tur hakkı karşılığında düşünmeden takas ettiler. Baktılar istedikleri oyuncuyu bir takım aniden seçebilir, Seattle Seahawks’ın 1. tur 18. sıra ve 7. tur hakları karşılığında, New Orleans’dan aldıkları 1. tur 27. sıra ile kendi 3. ve 6. tur haklarını takas ettiler. Ve nihayetinde de Louisville CB Jaire Alexander’ı seçtiler. 2017 yılında sakatlık sorunları nedeniyle yeteri kadar süre alamamasına rağmen, oynadığı sadece 6 maçta 19 tackle/1 top çalma ile fena değildi. Ancak yedek oyuncu olarak oynadığı 2016 yılında 39 tackle/5 top çalmalık performansı müthiş bir proje fırsatı sunuyordu. Draft öncülü olması amacıyla düzenlenen, NFL Kombine adı verilen seçmelerde CB Jaire Alexander 178cm’lik ortalama altındaki boyuna rağmen, omuzdan bileğe 79cm kol boyu, bilekten orta parmak ucuna 24cm el büyüklüğü, 323cm sıçrama ve 4.38 saniyelik 40yard koşusuyla üzerinde büyük bir ilgi toplanmasına neden oldu. Green Bay Packers’ın çiçeği burnunda genel menajeri GM Brian Gutekunst ile baş antrenör HC Mike McCarthy, Santra ve Degaj dönüşlerinde de çok yetenekli olan Alexander için 18. sıraya geri döndüler ve Alexander’ı seçtiler.
İlk turda Alexander yerine üstelik indikleri 27. sırada alsalar kimsenin ses etmeyeceği, bir dönem ilk 15 içinde seçilmesi olasılığı değerlendirilen Iowa CB Joshua Jackson’ı 2. turda 13. sırada seçebildiler. Yani üst üste ikinci hakkını da, son üç yıldır en büyük sorunu yaşadığı köşebeklerden yana kullandılar. 48 tackle, 8 top çalma ve bu top çalmalardan 2 touchdown çıkaran Jackson, kanımca Alexander’dan çok daha etkili olacak bir isim. 3. turda hakkı kalmayan Green Bay Packers, Carolina Panthers’in 3. tur hakkını almak için 4. tur 1. sıra ve 5. tur diğer orta sıra hakkını takas ettiler. 3. tur 24. sırada aldığı oyuncu 82 tackle, 1 sack ve 1 top çalma ile harika bir 2017 oynayan Vanderbilt LB Oren Burks oldu.
Draftın üçüncü günü Green Bay elinde kalan 8 hakla eksik gördüğü her bölgesini takviye etti. 4. turda Missouri WR J’Mon Moore, 5. turda South Florida WR Marquez Valdes-Scantling ve 6. turda Notre Dame WR Equanimeous St. Brown’ı seçerek yakalayıcı grubunu oldukça güçlendirdi. 191cm/93kg’lık Moore 1082 yard/10 touchdown, 196cm/94 kg’lık Valdes-Scantling 1026 yard/7 touchdown, 196cm/92kg’lık St.Brown 515 yard/4 touchdown ile oynadı. Green Bay, uzun, güçlü, sert ve takım lideri üç oyuncuyu hedefledi ve üçünü de kadrosuna da kattı. Üç oyuncu da ikinci ve üçüncü tur için zaman zaman adı geçen isimlerdi.
Washington State OG Cole Madison, OT olarak girdiği ve 6 ya da 7. turlarda seçilmesi öngörülen draftta 5. tur ilk sırada OG olarak seçildi. 5. turda seçilen bir başka oyuncu, pek de memnun olmadıkları ve drafttan sonra serbest bıraktıkları degajcıları P Justin Vogel yerine seçtikleri degajcı Alabama P J.K. Scott oldu. Green Bay’in draftta seçtiği özel takım oyuncuları Scott ile bitmedi. LS Brett Goode ve LS Taybor Pepper ile sözleşme yenilemediler ve Draftta seçilen tek Uzun Başlatıcı Mississippi State LS Hunter Bradley’i 7. turdaki ikinci haklarında seçtiler. 7. tur ilk haklarında 41 tackle/3,5 sack ile oynayan California DE James Looney’i seçtiler. 7. tur 30. sıradaki haklarında seçtikleri alt lig oyuncusu, 53 tackle/6 sack ile oynayan Southeast Missouri State LB Kendall Donnerson ile de draftı tamamladılar.
Draft edilmeyen oyuncular arasında koşucular ve yakalayıcılar yoktu. Sanıyorum ki bu bölgelerde oyucu grubu açısından nüfus yoğunluğu yaşayan Packers, hazırlık kampında eldekileri eritecek gibi gözüküyor. 2153 yard/12 touchdown ile hazırlık kampında yer doldurmak ve savunma oyuncularına hedef olması için çağrıldığı izlenimi veren Eastern Kentucky QB Tim Boyle’u seçtiler. TE Jimmy Graham gibi, TE Rob Gronkowski ile beraber NFL’in son 10 yılına damga vurmuş bir oyuncuyu köşe yakalayıcılar grubuna eklese de, Richard Rodgers’ın ayrılmasıyla bu bölgede blok niteliğinde bir eksiklik hissedileceği de su götürmez bir gerçekti. Bunu dikkate alarak, 2017 yılında sadece 8 maçta 651 yard/4 touchdown ile oynayan Minnesota-Moorhead TE Damon Gibson gibi WR orijinli ve iyi pas yakalayan bir oyuncu ile, 2017’de 272 yard/2 touchdown ile oynayan Youngstown State TE Kevin Rader gibi iyi blokçu ve kalıplı bir oyuncuyu kadrolarına kattılar. Kentucky OT Kyle Meadows, Arizona OG Jacob Alsadek, Richmond OG Alex Light ve Duke C Austin Davis’i draftta seçtikleri Cole Madison’a eklersek beşi bir yerde, eksiksiz bir hücum hattını hazırlık döneminde kadrolarına katmış oldular. 30 tackle/2 sack ile oynayan Texas DE Naashon Hughes, 40 tackle/2 sack ile oynayan iri yarı Northwestern DT Tyler Lancaster, 27 tackle/2 sack/1 top çalma ile oynayan Utah DT Filipo Mokofisi takımlarında etkin ancak yıldızlaşamamış isimlerdi. Green Bay’in sürpriz isimleri parlatabilen sisteminde potansiyellerini ortaya çıkarabilirler. 115 tackle/2 sack ile sezonu adeta yakan Syracuse LB Parris Bennett ise gerçek bir yıldızdı, draft edilmemesi çok şaşırttı. 38 tackle/10,5 sack ile oynayan East Texas Baptist LB C.J. Johnson, 95 tackle/3,5 sack ile oynayan Fairmont State LB Marcus Porter, 24 tackle/2 top çalma ile oynayan Portland State CB Chris Seisay ve 75 tackle/6 top çalma ile oynayan James Madison S Raven Greene de alt liglerde göz kamaştıran performanslarını Green Bay kampında da sürdürmeye ve profesyonel yaşamlarını NFL’de sürdürmeye çalışacaklar. Yaşlanmaya, kariyerindeki ivmesi aşağı doğru hareketlenmeye ve kontratı sona ermeye başlayan DE Clay Matthews ile savunma hattının öbür köşesindeki pas koşucusu partneri DE Nick Perry ikilisinin yedeği için DE James Looney’i seçmeden daha önce ve biraz daha iyi bir ismi kadroya katmaları yerinde olabilirdi. Onun dışında Green Bay, Wisconsin’de, “peynir kafalıların” memleketinde her şey yolunda gözüküyor.

Green Bay Packers için bu draftta verdiğim not : 90/100, yani

*** DETROIT LIONS:
1. TUR, 20. SIRA, 020. C, FRANK RAGNOW, ARKANSAS
2. TUR, 11. SIRA, 043. RB, KERRYON JOHNSON, AUBURN
3. TUR, 18. SIRA, 082. S, TRACY WALKER, LOUISIANA-LAFAYETTE
4. TUR, 14. SIRA, 114. DE, DA’SHAWN HAND, ALABAMA
5. TUR, 16. SIRA, 153. OT, TYRELL CROSBY, OREGON
7. TUR, 19. SIRA, 237. FB, NICK BAWDEN, SAN DIEGO STATE

DRAFT EDİLMEMİŞ SERBEST OYUNCULAR: WR, KYLE LEWIS, CAL POLY; WR, BRANDON POWELL, FLORIDA; WR, TEO REDDING, BOWLING GREEN; TE, DEANDRE GOOLSBY, FLORIDA; OT, BRETT KENDRICK, TENNESSEE; OG, JOHN MONTELUS, VIRGINIA; OG, BEAU NUNN, APPALACHIAN STATE; DE, JOJO WICKER, ARIZONA STATE; DT, JOSH FATU, USC; DT, MICHAEL HILL, OHIO STATE; LB, AL-RASHEED BENTON, WEST VIRGINIA; LB, CHAD MEREDITH, SOUTHEAST MISSOURI STATE; CB, AMARI COLEMAN, CENTRAL MICHIGAN; CB, ANTWUAN DAVIS, TEXAS; CB, MIKE FORD, SOUTHEAST MISSOURI STATE; CB, CHRIS JONES, NEBRASKA; S, ANTHONY SHERRILS, MISSOURI; P, RYAN SANTOSO, MINNESOTA

52. Super Bowl’un ertesi günü finalde kaybeden New England Patriots’ın savunma koordinatörü Matt Patricia ile baş antrenör olarak anlaşarak başlayan Detroit Lions, bu drafttaki önceliğini, müthiş potansiyelini şampiyonluğa bir türlü tahvil edemedikleri Detroit Lions QB Matthew Stafford’ı korumaya ayırdı. 1. tur 20. sırada Arkansas C Frank Ragnow’u seçerek drafta başladılar. 196cm/142kg’lik Ragnow, üst düzey hücum hattı oyuncularının olduğu bir draft yılında üçüncü günde seçilebilecek bir oyuncu olduğu fikrindeyim. Lions “tahtadaki en iyi oyuncu” ya da “mecbur olduğum pozisyon” ikileminde ikinciyi tercih ettiler ve Frank Ragnow’u seçtiler.
Draftın ikinci gününde, 2. turda New England’ın yerine, yani 8 sıra yukarıya yükselebilmek ve Auburn RB Kerryon Johnson için verdikleri ekstra 4. tur hakkı gereksiz bir harcamaydı. Orijinal pozisyonlarında bekleseler de Johnson’ı alabiliyorlardı. 1588 yard/21 touchdown ile oynayan ve NFL için yıldız adaylarımdan Johnson tercihleriyle bir sorunum yok. Sorunum ödedikleri bedel ile ilgili. 3. turda ise 97 tackle/2 top çalma/0,5 sack ile oynayan Louisiana-Lafayette S Tracy Walker ile en şık üç tercihlerinden ilkini yaptılar.
Draftın üçüncü gününde, 4. turda 27 tackle/3 sack ile görünen istatistikten çok daha fazlasını maç içinde yapan Alabama DE Da’Shawn Hand’i seçerek ikinci arka arkaya güzel seçimlerini yaptılar. Ancak bu kez de orijinal haklarını verdikleri Patricia’nın eski takımı New England’dan bu hakkı alabilmek için de gelecek yıl draftındaki 3. tur haklarını feda ettiler. 5. turda bir başka hücum hattı oyuncusu olan 196cm/140kg’lik dev Oregon OT Tyrell Crosby’i seçtiler. Crosby’nin en büyük avantajı okuldaki dört yılında Tennessee Titans QB Marcus Mariota, (CFL takımı) Hamilton Tiger-Cats QB Vernon Adams Jr. ve gelecek yıl draftında ilk sıra adayı olan Oregon QB Justin Herbert gibi farklı vücut tipleri ve oyun tarzlarındaki oyuncuları koruyarak repertuarını oldukça genişletti. 7. ve son turda ise son hakları ile QB Stafford ve koşucu ekibini korumak, zaman zaman da topu taşımak adına San Diego State FB Nick Bawden’ı seçtiler. Bawden, önümüzdeki birkaç yıl içinde ve görüşümce ligdeki en iyi tam beklerden biri olacak. Hem iyi bir koşucu, hem iyi bir yakalayıcı ve hem de iyi bir blokçu olan Bawden, ihtiyaç halinde köşe yakalayıcı (TE) pozisyonunda da oynayabilir.
Draft bittikten sonra, yanlış ve ahmakça takaslarla draftta sadece 6 hakları olduğundan hırslı ve saldırgan bir şekilde draft edilmemiş çaylak oyuncu piyasasına giriş yaptılar. 2017 yılında 500 yard/5 touchdown ile oynayan Cal Poly WR Kyle Lewis, 406 yard/3 touchdown ile oynayan Florida WR Brandon Powell, 624 yard/8 touchdown ile oynayan Bowling Green WR Teo Redding sezon başı kampında deneme amacıyla kadroya eklendiler. Blokçu yönüyle ön planda olan Florida TE DeAndre Goolsby’den sonra, hücum hattı için Tennessee OT Brett Kendrick, Virginia OG John Montelus ve Appalachian State OG Beau Nunn ile imzaladılar. 2017 yılı içerisinde 110 tackle/3 sack/2 top çalma ile oynayan West Virginia LB Al-Rasheed Benton, 42 tackle/6 sack ile oynayan Arizona State DE JoJo Wicker, 34 tackle/6 sack ile oynayan ve en büyük değerlerden birini gördüğüm USC DT Josh Fatu, 64 tackle/2 top çalma/0,5 sack ile oynayan Missouri S Anthony Sherrils, 44 tackle/3 top çalma/1 def. TD ile oynayan Central Michigan CB Amari Coleman, 32 tackle/2 top çalma/1 sack/1 def. TD ile oynayan Texas CB Antwuan Davis, 32 tackle/2 sack/1 top çalma ile oynayan Southeast Missouri State CB Mike Ford, 2017’de sakatlıklar nedeniyle çok fazla forma giyemeyen (2016 yılında 37 tackle/3 top çalma/1 sack/1 def. TD ile oynayan) Nebraska CB Chris Jones, 8 karşılaşmada 44 tackle/1 sack ile oynayan (2016 yılında ise 86 tackle/4 sack ile oynayan) Southeast Missouri State LB Chad Meredith ve sakatlıklar ve cezalar nedeniyle fazla forma giyemeyen Ohio State DT Michael Hill ile imzaladılar. En son olarak da özel takımlarda denemek üzere Minnesota P Ryan Santoso ile anlaştılar. Detroit sıra kendisine geldiğinde daha iyisini yapabilirdi; sırayı kendine getirmek için ise gereksiz yere birçok draft hakkını yitirdi.

Detroit Lions için bu draftta verdiğim not : 75/100

*** MINNESOTA VIKINGS:
1. TUR, 30. SIRA, 030. CB, MIKE HUGHES, CENTRAL FLORIDA
2. TUR, 30. SIRA, 062. OT, BRIAN O’NEILL, PITTSBURGH
4. TUR, 02. SIRA, 102. DE, JALYN HOLMES, OHIO STATE
5. TUR, 20. SIRA, 157. TE, TYLER CONKLIN, CENTRAL MICHIGAN
5. TUR, 30. SIRA, 167. K, DANIEL CARLSON, AUBURN
6. TUR, 39. SIRA, 213. OG, COLBY GOSSETT, APPALACHIAN STATE
6. TUR, 44. SIRA, 218. DE, ADE ARUNA, TULANE
7. TUR, 07. SIRA, 225. LB, DEVANTE DOWNS, CALIFORNIA

DRAFT EDİLMEMİŞ SERBEST OYUNCULAR: QB, PETER PUJALS, HOLY CROSS; RB, MIKE BOONE, CINCINNATI; RB, ROC THOMAS, JACKSONVILLE STATE; FB, KAMRYN PETTWAY, AUBURN; WR, JEFF BADET, OKLAHOMA; WR, ARMANTI FOREMAN, TEXAS; WR, KOREY ROBERTSON, SOUTHERN MISS; WR, JAKE WIENEKE, SOUTH DAKOTA STATE; TE, TYLER HOPPES, NEBRASKA; OG, CHRIS GONZALEZ, SAN JOSE STATE; DE, HERCULES MATA’AFA, WASHINGTON STATE; DE, JONATHAN WYNN, VANDERBILT; DT, CURTIS COTHRAN, PENN STATE; LB, GARRET DOOLEY, WISCONSIN; LB, BRETT TAYLOR, WESTERN ILLINOIS; CB, HOLTON HILL, TEXAS; CB, TREVON MATHIS, TOLEDO; S, TRAY MATTHEWS, AUBURN

Serbest oyuncu döneminde QB Kirk Cousins, yedeği için QB Trevor Siemian, zaten korkutucu bir güce dönüşen savunma hattı için DT Sheldon Richardson, yakalayıcı pozisyonları için de WR Kendall Wright ve WR Tavarres King ile imzalayan Minnesota Vikings şampiyonluk parolasıyla yola çıkmış durumda. Pozisyon pozisyon, tek tek oyuncu seçtiler. Aynı pozisyona köşe savunma hattı hariç kimseyi seçmediler.
Draft başladıktan sonra 30. sıradaki yerlerinde sakince beklediler. 1. tur 30. sırada kendi haklarına sıra gelince Central Florida CB Mike Hughes ile imzaladılar. Mike Hughes sadece harika bir köşebek değil, aynı zamanda drafttaki en harika dönüşçülerden biri. 868 yard/3 touchdown sadece 2017 yılındaki dönüş istatistikleri. Savunma anlamında ise hiç de eksik bir oyuncu değil. 49 tackle/4 top çalma/1 def. TD ile oynadı.
Draftın ikinci günü sadece 2. turdaki haklarını kullandılar ve 3. tur haklarını Tampa Bay ile takas ettiler. 2. turda 201cm/135kg’lik Pittsburgh OT Brian O’Neill’i seçerek, radar altında kalan çok süratli -40 yardı 4,82 saniyede koşan- bu koca adamı kadrolarına eklemiş oldular. Fiziksel eksiğini NFL’de iyi bir program altında giderirse, bir all-star olmasının önünde herhangi bir olacağını düşünmüyorum.
Draftın üçüncü ve son gününde ise, 4. turda Ohio State DE Jalyn Holmes’ü seçtiler. 29 tackle/2 sack ile oynayan Holmes’ün, savunması yetenekle dolup taşan Ohio State’de iç çizgiyi kapatan bazı hileli oyunlarda oynaması onu istatistiklerin dışında değerli hale getirdi. 5. turda ise sadece 8 maçta 504 yard/5 touchdown ile oynayan Central Michigan TE Tyler Conklin ile son sezonda istatistikleri çarpıcı şekilde düşse de temeli oldukça sağlam olan Auburn K Daniel Carlson’ı seçtiler. 6. turda Appalachian State OG Colby Gossett ile bu kez de hücum hattının iç kısmı için hamle yaptılar. 6. tur ikinci seçimlerinde ise 25 tackle/3 sack ile oynayan ve 4. tur seçimlerinde aldıkları Jalyn Holmes’e çok benzeyen Tulane DE Ade Aruna’yı kadrolarına eklediler. 7. ve son turda, “sakatlık nedeniyle sezonları kısa kesilen ve radar altı kalan muazzam oyuncuları takip” stratejisini sürdürerek 7 maçta 65 tackle/3 sack/3 top çalma ile oynayan California LB Devante Downs’ı kadrolarına ekleyerek draftı tamamladılar.
Draftın tamamlanmasının ardından, kotası dolan hücum hattında seçtikleri San Jose State OG Chris Gonzalez dışında, her pozisyon için bol bol alternatif üretmeyi tercih ettiler. 2927 yard/20 touchdown ile oynayan Holy Cross QB Peter Pujals’i takiben, 665 yard/5 touchdown ile oynayan Cincinnati RB Mike Boone, 1309 yard/13 touchdown ile oynayan Jacksonville State RB Roc Thomas, 337 yard/6 touchdown ile oynayan eski koşucu ve yeni tam bek Auburn FB Kamryn Pettway, 759 yard/3 touchdown ile oynayan Oklahoma WR Jeff Badet, 417 yard/5 touchdown ile oynayan Texas WR Armanti Foreman, 1106 yard/12 touchdown ile oynayan Southern Miss WR Korey Robertson, 1048 yard/17 touchdown ile oynayan South Dakota State WR Jake Wieneke ve 377 yard/3 touchdown ile oynayan Nebraska TE Tyler Hoppes ile kontrat imzaladılar. 162 tackle/1,5 sack/2 top çalma ile anormal bir sezon geçiren Western Illinois LB Brett Taylor, 45 tackle/10,5 sack ile oynayan Washington State Hercules Mata’afa, 41 tackle/7,5 sack ile oynayan Wisconsin LB Garret Dooley, 51 tackle/3 top çalma/3 def. TD ile oynayan Texas CB Holton Hill, 59 tackle/2 top çalma/1 sack ile oynayan Auburn S Tray Matthews, 32 tackle/3 top çalma ile oynayan Toledo CB Trevon Mathis, 23 tackle/1,5 sack ile oynayan Vanderbilt DE Jonathan Wynn ve 16 tackle/3,5 sack ile oynayan Penn State DT Curtis Cothran ile anlaştılar. Minnesota Vikings dozunda bir draft ve draft sonrası stratejisi ile eksik parçaları başarıyla tamamladı.

Minnesota Vikings için bu draftta verdiğim not : 85/100

Yazarın diğer yazıları için tıklayın

mail: murat.guler@abcspor.com

twitter: @kirjalian

Son Haberler

FUTBOLUN BİTTİĞİ GÜN

Olmaz olsun böyle lig. Olmaz olsun böyle galibiyet. Yeter artık Fenerbahçe'nin bu ülkede maruz kaldığı muamele. Lanet olsun Fenerbahçe'yi senelerdir ırkçılık derecesinde...

Benzer Konular