https://abcspor.com/wp-content/uploads/2020/11/ataturk.jpg

2018 NFL DRAFTINA DOĞRU 3: İHTİYAÇLAR, ÖNCELİKLER VE GERÇEKLER

Okunması Gerekenler

2018 NFL DRAFTINA DOĞRU 3: İHTİYAÇLAR, ÖNCELİKLER VE GERÇEKLER

NFL Draftının başlamasına 24 saatten az bir zaman kala bu yazı dizimizin son yazısını yayınlamak, sadece siz değerli okurlarımızın heyecan ve bilgi gereksinimini kesiştirmek amacını taşımıyor. Son anlara kadar beklemek durumundaydık, çünkü Draft öncesi sıralamayı değiştirebilecek büyük bir Draft hakkı takası olması olasılık dahilinde. Şu ana kadar olmadı, ancak bu yazıdan sonra, Draftın başlangıcına kadar olmayacak demek değil. Hele Draftın içinde, ilk turda ve ilk 10’un içinde en az üç takas göreceğimizi düşünenlerdenim.

 

Bu yazıda, Perşembe/Cuma gece saat 03:00’deki birinci tur draft seçimlerine ilişkin “takas senaryolarının da dahil olduğu” ve tüm düğümün 6 genç QB ve Penn State Üniversitesinden genç bir koşucu olan RB Saquon Barkley üzerine atıldığı üç 2018 NFL Draft senaryosu var.

 

GM’ler, Baş antrenörler ve takım sahiplerinin ağırlık koyması ya da bilmediğimiz birçok nedenden ötürü, bu senaryoların bile çok ötesinde olayların gerçekleşebileceğini 15 yıllık NFL Draft takipçiliği deneyimime dayanarak öngörebiliyorum. Ancak kendi tahminlerime ve Amerikalıların tabiriyle “Mock Draft”ın keyfine sizleri de dahil etmek isterim.

 

Buyrun 2018 NFL Draftının ilk turunda kısa ve fantastik gezimize başlayalım:

 

2018 NFL DRAFT SENARYO 1: İLK ÜÇ SIRADA OYUN KURUCU SEÇİLİR; TAKAS OLMAZ

 

  1. CLEVELAND BROWNS: QB, SAM DARNOLD, USC / QB, JOSH ALLEN, WYOMING

Daha ilk sırada ilk senaryoyu da alt senaryolara böldüğümün farkındayım. Ancak bu yılın ilk tur adayı oyun kurucuları arasındaki fark çok çok az. İki yıl önceden, yaklaşık bir yıl önceye kadar, bu pozisyonda Darnold’ın PAC-12 Kolej konferansındaki rakibi UCLA QB Josh Rosen bulunuyordu. Ancak masa döndü ve köprünün altından çok sular aktı. Cleveland Browns’ın USC QB Sam Darnold ya da Wyoming QB Josh Allen kumaşında bir oyun kurucuyu es geçmesi imkansız. 4. sıradaki hakkını, tahminlerim doğru çıkarsa, takas etmesi olasılığı da olan Browns için öncelik QB pozisyonu olacaktır. Ancak Darnold ile Allen arasında benim gördüğümden daha az fark olduğunu düşünen nice NFL analisti var. Onlara tüm saygımla, tercihim Sam Darnold olur; ancak Cleveland onlara da hak verip Josh Allen’ı seçebilir.

 

  1. NEW YORK GIANTS: QB, JOSH ALLEN, WYOMING / QB, SAM DARNOLD, USC

Penn State RB Saquon Barkley gerçekten de kışkırtıcı bir seçenek. Ve Giants’ın onu seçme olasılığı gerçekten var. Ancak bu senaryoda New York Giants’ın, takımı iki kez şampiyon yapan kaptanı ve oyun kurucusu QB Eli Manning’in gelecekteki varisini seçtiğini düşünebiliriz. New York Giants NFL Draftlarında, yakın zamanda bir daha bu kadar üst sıradan seçim hakkına sahip olamayabilir. GM Dave Gettleman ve HC Pat Shurmur oyun kurucu işini şimdiden çözmek isteyeceklerdir.

 

  1. NEW YORK JETS: QB, JOSH ROSEN, UCLA

Kolejde oyun planı konusunda Baş antrenörüne itaat etmeden onunla açıktan tartışan UCLA QB Josh Rosen’ın “kişilik sorunları var” etiketiyle birkaç sıra düşmesi ne kadar abesse, polisteki dosyasında birkaç hadise olan Baker Mayfield’ın Draft olasılıklarında Rosen’ın üzerine çıkmayı başarması o kadar abestir. Kanımca New York Jets QB Josh Rosen’ın başkası tarafından alınmasının önüne geçmek için onun profilini draft öncesi düşürmeye katkı veriyor ve hiç yoktan Mayfield’ın adını ortaya atıyor.

 

  1. CLEVELAND BROWNS: RB, SAQUON BARKLEY, PENN STATE

Cleveland Browns, buraya kadar seçilmeden oyuncu havuzunda kalması halinde Penn State RB Saquon Barkley’i almalıdır; bence de alacaktır. Eğer Giants gerçekten de Barkley’i 2.sırada seçerse, 4. sıra için bahsettiğim takas büyük olasılıkla gerçekleşir. Zaten ilk turda QB de seçmiş olan Browns, Saquon Barkley dışında hiç kimse için 4. sırada durmaz. Ellerinde ikişer ilk tur draft hakkı tutan Buffalo Bills ya da New England Patriots ile bu hakkını takas ederek ilk tur draft seçim sayısını üçe çıkarır.

 

  1. DENVER BRONCOS: DE, BRADLEY CHUBB, NC STATE

Denver Broncos’un QB Baker Mayfield için Bradley Chubb’dan vazgeçeceğini sanmam. Buraya kadar hiçbir sürpriz olmadan ve 3 QB – 1 RB seçimi ile gelirsek, 1 ay önce sahalara veda eden DeMarcus Ware’in yerine ve kaptan Von Miller’ın öteki tarafına Bradley Chubb’ı seçmek çok basit ve sıradan bir seçim olacaktır.

 

  1. INDIANAPOLIS COLTS: OG, QUENTON NELSON, NOTRE DAME

RB Barkley ve DE Chubb gibi OG Nelson da ilk altı sırada seçilecek olan oyun kuruculardan sonra seçilebilir durumdaki en doğru; GM ve scoutların tabiriyle “tahtadaki en iyi oyuncu”. QB Andrew Luck ve yedeği QB Jacoby Brissett’i koruma altında tutmak ve kaliteli bir Hücum Hattı oluşturmak şu an için Colts’un en önemli önceliği durumunda.

 

  1. TAMPA BAY BUCCANEERS: S, DERWIN JAMES, FLORIDA STATE

Görüşümce, yedinci sırada kalırsa, Tampa Bay Buccaneers ne olursa olsun bir Son Savunma oyuncusu seçecek. Ve yine kanımca, Florida eyaleti takımı olan Tampa Bay, çok daha iyi durumda olan Alabama S Minkah Fitzpatrick yerine, eyaletin doğma büyüme öz çocuğu olan Florida State S Derwin James’i seçecektir. Bunda takımın genç lideri ve kaptanı, eski Florida State oyun kurucusu olan QB Jameis Winston’ın da hatrı sayılır bir etkisi olacaktır.

 

  1. CHICAGO BEARS: LB, TREMAINE EDMUNDS, VIRGINA TECH

Chicago Bears savunması, efsane kaptanları LB Brian Urlacher emekli olduktan ve DE Julius Peppers ayrıldıktan sonra asla eskisi gibi olmadı. Pittsburg Steelers, Detroit Lions ve Green Bay Packers ile beraber Mavi yakalı, emekçi sınıfın simgesi olan Chicago Bears ekolü alın terine ve savunmaya çok önem verir. Sürekli göz ardı edilen ve bence draftın en iyi beş oyuncusundan birisi olan LB Tremaine Edmunds gözden kaçmayacak ve ilk 15 içinde seçilecektir. Bears’ın bu kalitede bir isme mutlaka ihtiyacı var.

 

  1. SAN FRANCISCO 49ERS: LB, ROQUAN SMITH, GEORGIA

LB Reuben Foster’ın kanunlarla başının derde girmesinden sonra, 49ers’ın onun yerini eş kalitede bir oyuncuyla kapatması yerinde olacaktır.

 

  1. OAKLAND RAIDERS: S, MINKAH FITZPATRICK, ALABAMA

Oakland Raiders başa güreşmeye aday bir takım. Ancak attıkları kadar yemeye devam ederlerse bunu başaramayacaklar. Tampa Bay’in pas geçtiği, bence Draftın en iyi savunma beki olan S Minkah Fitzpatrick, hem Oakland için en doğru seçim, hem de tahtadaki en iyi oyuncu olacaktır.

 

  1. MIAMI DOLPHINS: DT, DA’RON PAYNE, ALABAMA

Miami Dolphins takımının savunma hattının fiziksel olarak rakiplere üstün gelecek, lider kalitede bir oyuncuya ihtiyacı var. Alabama DT Da’Ron Payne bu oyuncu olabilir.

 

  1. BUFFALO BILLS: QB, BAKER MAYFIELD, OKLAHOMA

Buffalo Bills, hiç takas olmayan bu ilk senaryomuzda kendisine “ilk 10’dan seken” bir oyun kurucu seçecektir. Mayfield mi, Rosen mi olacak, buna bu senaryoda New York Jets karar veriyor.

 

  1. WASHINGTON REDSKINS: CB, DENZEL WARD, OHIO STATE

Washington Redskins geçen sezon savunma beklerinin yer paylaşım ve markaj hatalarından çok çekti. CB Josh Norman düşüşte ve CB Orlando Scandrick dört yıl önceki Scandrick değil. Ohio State CB Denzel Ward Redskins’in aradığı taze kan olabilir.

 

  1. GREEN BAY PACKERS: DE, MARCUS DAVENPORT, UTSA

Green Bay Packers LB Nick Perry ve sezon sonu kontratı bitecek olan efsane oyuncusu LB Clay Matthews III için bir alternatif yokluğunun cezasını geçtiğimiz sezon bolca çekti. UTSA’nın yükselen değeri DE Marcus Davenport bu pozisyon için en uygun isim. (Packers 3-4 stilinde savunma oynadığı için 4-3 stilinde DE kabul edilen köşe oyuncular bu planda LB olarak oynatılıyor.)

 

  1. ARIZONA CARDINALS: QB, LAMAR JACKSON, LOUISVILLE

Arizona Cardinals, QB Sam Bradford ve QB Mike Glennon ile uzun bir gelecek planlamıyor olsa da, takasın olmadığı bir ilk turda önlerine QB Lamar Jackson gibi bir seçenek çıkarsa, tereddüt etmeden seçerler gibi gözüküyor.

 

  1. BALTIMORE RAVENS: OT, MIKE McGLINCHEY, NOTRE DAME

Baltimore Ravens geçtiğimiz yıl ancak son haftalarda playoff resminden dışarı çıksa da, oyun kurucusunu koruyamadığı bir gerçek. Burada en doğru tercih bir Hücum Hattı oyuncusu olacaktır. Notre Dame OT Mike McGlinchey en uygun aday olabilir.

 

  1. LOS ANGELES CHARGERS: ILB, LEIGHTON VANDER ESCH, BOISE STATE
  2. SEATTLE SEAHAWKS: DT, VITA VEA, WASHINGTON
  3. DALLAS COWBOYS: WR, CALVIN RIDLEY, ALABAMA
  4. DETROIT LIONS: DE, ARDEN KEY, LSU
  5. CINCINNATI BENGALS: ILB, RASHAAN EVANS, ALABAMA
  6. BUFFALO BILLS: WR, CHRISTIAN KIRK, TEXAS A&M
  7. NEW ENGLAND PATRIOTS: QB, MASON RUDOLPH, OKLAHOMA STATE
  8. CAROLINA PANTHERS: CB, JOSHUA JACKSON, IOWA
  9. TENNESSEE TITANS: DE, SAM HUBBARD, OHIO STATE
  10. ATLANTA FALCONS: DT, TAVEN BRYAN, FLORIDA
  11. NEW ORLEANS SAINTS: S, JUSTIN REID, STANFORD
  12. PITTSBURGH STEELERS: S, RONNIE HARRISON, ALABAMA
  13. JACKSONVILLE JAGUARS: OG, ISAIAH WYNN, GEORGIA
  14. MINNESOTA VIKINGS: CB, CARLTON DAVIS, AUBURN
  15. NEW ENGLAND PATRIOTS: CB, DONTE JACKSON, LSU
  16. PHILADELPHIA EAGLES: DE, RASHEEM GREEN, USC

 

2018 NFL DRAFT SENARYO 2: İLK ÜÇ SIRADA OYUN KURUCU SEÇİLİR; TAKASLAR OLUR

(2. NEW YORK GIANTS –> 12 ve 22. BUFFALO BILLS)

(6. INDIANAPOLIS COLTS –> 23 ve 31. NEW ENGLAND PATRIOTS)

(10. OAKLAND RAIDERS –> 27. NEW ORLEANS SAINTS + Başka Draft Hakları)

 

  1. CLEVELAND BROWNS: QB, SAM DARNOLD, USC / QB, JOSH ALLEN, WYOMING
  2. BUFFALO BILLS: QB, JOSH ALLEN, WYOMING / QB, SAM DARNOLD, USC
  3. NEW YORK JETS: QB, BAKER MAYFIELD, OKLAHOMA

Bu kez de tüm dedikodulara kulak kabartarak QB Baker Mayfield’ı aldığını düşünelim.

 

  1. CLEVELAND BROWNS: RB, SAQUON BARKLEY, PENN STATE
  2. DENVER BRONCOS: QB, JOSH ROSEN, UCLA

Broncos GM ve NFL Efsanesi John Elway’in kendisine kişilik ve oyun karakteri anlamında çok benzeyen QB Josh Rosen’ı pas geçmesi çok düşük ihtimal.

 

  1. NEW ENGLAND PATRIOTS: QB, LAMAR JACKSON, LOUISVILLE

Patriots yıllardır atıl kaldığı NFL Draftından proaktif bir politika izleyerek iki draft hakkını 6. sırada QB Lamar Jackson’ı seçmek için harcıyor. Çok inandırıcı gelmiyor derseniz anlarım. Bill Belichick orada dururken bana da tuhaf geliyor.

 

  1. TAMPA BAY BUCCANEERS: DE, BRADLEY CHUBB, NC STATE

Tampa Bay’in DE Chubb ve OG Nelson’dan biri önüne düşerse es geçmesi çok düşük olasılık.

 

  1. CHICAGO BEARS: S, MINKAH FITZPATRICK, ALABAMA

Bears OG Nelson ile S Fitzpatrik arasında kalırsa Alabama Son Savunmasını seçer diye düşünüyorum.

 

  1. SAN FRANCISCO 49ERS: OG, QUENTON NELSON, NOTRE DAME

49ers 9. sıradan Nelson’u seçebiliyorsa bu fırsatı kaçırmaz.

 

  1. NEW ORLEANS SAINTS: QB, MASON RUDOLPH, OKLAHOMA STATE

Saints ya da Cardinals’den biri Mason Rudolph’u seçebilmek için Oakland Raiders’ın 10. sıradaki hakkını alabilir.

 

  1. MIAMI DOLPHINS: OLB, TREMAINE EDMUNDS, VIRGINIA TECH
  2. NEW YORK GIANTS: DT, DA’RON PAYNE, ALABAMA
  3. WASHINGTON REDSKINS: CB, DENZEL WARD, OHIO STATE
  4. GREEN BAY PACKERS: WR, CALVIN RIDLEY, ALABAMA
  5. ARIZONA CARDINALS: DE, MARCUS DAVENPORT, UTSA
  6. BALTIMORE RAVENS: OT, MIKE MCGLINCHEY, NOTRE DAME
  7. LOS ANGELES CHARGERS: OLB, ILB, ROQUAN SMITH, GEORGIA
  8. SEATTLE SEAHAWKS: DT, VITA VEA, WASHINGTON
  9. DALLAS COWBOYS: WR, CHRISTIAN KIRK, TEXAS A&M
  10. DETROIT LIONS: S, DERWIN JAMES, FLORIDA STATE
  11. CINCINNATI BENGALS: ILB, LEIGHTON VANDER ESCH, BOISE STATE
  12. NEW YORK GIANTS: CB, JOSHUA JACKSON, IOWA
  13. INDIANAPOLIS COLTS: ILB, RASHAAN EVANS, ALABAMA
  14. CAROLINA PANTHERS: DE, ARDEN KEY, LSU
  15. TENNESSEE TITANS: DE, SAM HUBBARD, OHIO STATE
  16. ATLANTA FALCONS: DT, TAVEN BRYAN, FLORIDA
  17. OAKLAND RAIDERS: CB, CARLTON DAVIS, AUBURN
  18. PITTSBURGH STEELERS: S, RONNIE HARRISON, ALABAMA
  19. JACKSONVILLE JAGUARS: OG, ISAIAH WYNN, GEORGIA
  20. MINNESOTA VIKINGS: CB, DONTE JACKSON, LSU
  21. INDIANAPOLIS COLTS: S, JUSTIN REID, STANFORD
  22. PHILADELPHIA EAGLES: DE, RASHEEM GREEN, USC

 

2018 NFL DRAFT SENARYO 3: GIANTS İKİNCİ SIRADA RB BARKLEY’İ SEÇER; ÇARŞI PAZAR KARIŞIR

(4. CLEVELAND BROWNS –> 12 ve 22. BUFFALO BILLS)

(6. INDIANAPOLIS COLTS –> 23 ve 31. NEW ENGLAND PATRIOTS)

(7. TAMPA BAY BUCCANEERS –> 15. ARIZONA CARDINALS + Başka Draft Hakları)

(10. OAKLAND RAIDERS –> 27. NEW ORLEANS SAINTS + Başka Draft Hakları)

 

  1. CLEVELAND BROWNS: QB, SAM DARNOLD, USC / QB, JOSH ALLEN, WYOMING
  2. NEW YORK GIANTS: RB, SAQUON BARKLEY, PENN STATE
  3. NEW YORK JETS: QB, JOSH ALLEN, WYOMING / QB, SAM DARNOLD, USC
  4. BUFFALO BILLS: QB, JOSH ROSEN, UCLA
  5. DENVER BRONCOS: OG, QUENTON NELSON, NOTRE DAME
  6. NEW ENGLAND PATRIOTS: QB, LAMAR JACKSON, LOUISVILLE
  7. ARIZONA CARDINALS: QB, MASON RUDOLPH, OKLAHOMA STATE
  8. CHICAGO BEARS: DE, BRADLEY CHUBB, NC STATE
  9. SAN FRANCISCO 49ERS: S, MINKAH FITZPATRICK, ALABAMA
  10. NEW ORLEANS SAINTS: QB, BAKER MAYFIELD, OKLAHOMA
  11. MIAMI DOLPHINS: OLB, TREMAINE EDMUNDS, VIRGINIA TECH
  12. CLEVELAND BROWNS: CB, DENZEL WARD, OHIO STATE
  13. WASHINGTON REDSKINS: OLB, ILB, ROQUAN SMITH, GEORGIA
  14. GREEN BAY PACKERS: DE, MARCUS DAVENPORT, UTSA
  15. TAMPA BAY BUCCANEERS: DT, DA’RON PAYNE, ALABAMA
  16. BALTIMORE RAVENS: OT, MIKE MCGLINCHEY, NOTRE DAME
  17. LOS ANGELES CHARGERS: ILB, LEIGHTON VANDER ESCH, BOISE STATE
  18. SEATTLE SEAHAWKS: DT, VITA VEA, WASHINGTON
  19. DALLAS COWBOYS: WR, CALVIN RIDLEY, ALABAMA
  20. DETROIT LIONS: ILB, RASHAAN EVANS, ALABAMA
  21. CINCINNATI BENGALS: S, DERWIN JAMES, FLORIDA STATE
  22. CLEVELAND BROWNS: WR, CHRISTIAN KIRK, TEXAS A&M
  23. INDIANAPOLIS COLTS: DE, ARDEN KEY, LSU
  24. CAROLINA PANTHERS: CB, JOSHUA JACKSON, IOWA
  25. TENNESSEE TITANS: DE, SAM HUBBARD, OHIO STATE
  26. ATLANTA FALCONS: DT, TAVEN BRYAN, FLORIDA
  27. OAKLAND RAIDERS: CB, CARLTON DAVIS, AUBURN
  28. PITTSBURGH STEELERS: S, RONNIE HARRISON, ALABAMA
  29. JACKSONVILLE JAGUARS: OG, ISAIAH WYNN, GEORGIA
  30. MINNESOTA VIKINGS: CB, DONTE JACKSON, LSU
  31. INDIANAPOLIS COLTS: S, JUSTIN REID, STANFORD
  32. PHILADELPHIA EAGLES: DE, RASHEEM GREEN, USC

 

SENARYO DIŞI GELİŞMELER

Mock Draft denilen bu üç senaryoda, kafa karışıklığı oluşturmamak için özellikle aynı 32 oyuncu seçildi. Aşağıdaki listede en son yayınlanan Mock Draftlarda adı geçen, ikinci yazımızda da kendilerinden bahsettiğimiz 20 oyuncunun adları bulunuyor:

OG, FRANK RAGNOW, ARKANSAS

OT, KOLTON MILLER, UCLA

OG, BILLY PRICE, OHIO STATE

OC, JAMES DANIELS, IOWA

DT, MAURICE HURST, MICHIGAN

DE, HAROLD LANDRY, BOSTON COLLEGE

CB, JAIRE ALEXANDER, LOUISVILLE

CB, MIKE HUGHES, CENTRAL FLORIDA

CB, ISAIAH OLIVER, COLORADO

WR, D.J. MOORE, MARYLAND

TE, HAYDEN HURST, SOUTH CAROLINA

RB, SONY MICHEL, GEORGIA

WR, COURTLAND SUTTON, SMU

OT, ORLANDO BROWN, OKLAHOMA

DT, DA’SHAWN HAND, ALABAMA

S, TERRELL EDMUNDS, VIRGINIA TECH

OLB, JEFF HOLLAND, AUBURN

RB, RONALD JONES, USC

TE, MIKE GESICKI, PENN STATE

TE, DALLAS GOEDERT, SOUTH DAKOTA ST.

 

Yaklaşık 24 saat sonra tüm bu soruların cevabını bulmuş olacağız.

Hepimize keyifli ve eğlenceli bir 2018 NFL Draftı olsun…

Yazarın diğer yazıları için tıklayın

mail: murat.guler@abcspor.com

twitter: @kirjalian

Son Haberler

FUTBOLUN BİTTİĞİ GÜN

Olmaz olsun böyle lig. Olmaz olsun böyle galibiyet. Yeter artık Fenerbahçe'nin bu ülkede maruz kaldığı muamele. Lanet olsun Fenerbahçe'yi senelerdir ırkçılık derecesinde...

Benzer Konular