https://abcspor.com/wp-content/uploads/2020/11/ataturk.jpg

2019 BOKS KADINLAR DÜNYA ŞAMPİYONASI

Okunması Gerekenler

Kadınlar Boks Milli Takımı’miz, Rusya’nın Ulan Ude şehrinde düzenlenen Dünya Şampiyonası’nda bir altın ve iki gümüş madalya ile takım halinde üçüncü oldu.

Toplam 10 siklette 57 ülkeden 224 sporcunun katıldığı şampiyonada, Ruslar 3 altın, 2 gümüş, 1 bronz ile turnuvayı zirvede kapatırken, Çin de 1 altın, 3 gümüş, 1 bronz ile 2.sırada yer aldı.

*** Busenaz Sürmeneli (69 kg) bu sene Ağustos ayında İspanya’da düzenlenen şampiyonadaki Avrupa 3.lüğünün arından, Dünya Sapıyonasında da altın madalyaya uzanırken, zafere giden yolda yarı final maçında ev sahibi Rus boksör Saadat Dalgatova’yı, final maçında ise Çinli Lui Yang’ı mağlup etmeyi başardı.

Sürmeneli bu sonuçla dokuz yıl aradan sonra (son altın madalya 2010 yılında Gülsüm Tatar’la) kadınlar dünya şampiyonasında bir ilk yaşattı.

*** Dünya Şampiyonası’nı gümüş madalya ile tamamlayan Busenaz Çakıroğlu (51 kg) Avrupa Oyunları ve Avrupa Şampiyonası’ndaki altın madalyalarının yanına bir de dünya ikinciliği ekledi.

Busenaz Çakıroğlu, yarı final maçında Hindistan’ın ve kadınlar amatör boksunun en büyük yıldızlarından, altı kez dünya şampiyonu Mary Kom’u yenerek spot ışıklarını üzerine çevirtirken, final maçında maalesef Rus rakibi Aatbaeva’yı geçemedi.

*** Kariyerinde üç dünya üçüncülüğü bulunan, son Avrupa şampiyonu tecrübeli boksörümüz Elif Güneri (81 kg) ise ilk dünya şampiyonluğuna çok yaklaştığı turnuvanın final maçında ev sahibi Rus rakibi Zenfira Magomedalieva’ya yenilerek gümüş madalyada kaldı.

Bu arada Dünya çapındaki turnuvalara bakıldığında ise kadın boksu ilk olarak 2012 Londra Olimpiyatları’nda 51, 60 ve 75 kg olmak üzere üç sıklette yer almıştı.

2016 Rio Olimpiyatları’nda sıkletler aynı kalırken, 2020 Tokyo Olimpiyatları’nda sıklet sayısı beşe çıktı ve 57-69 kilolar da şampiyonaya eklendi.

Son Haberler

AMATÖRCE

Yedigimiz iki gol de olacak iş değil. İlkinde ortada fol yok yumurta yok. Rakibin ne baskısı var ne pozisyonu....

Benzer Konular