https://abcspor.com/wp-content/uploads/2020/11/ataturk.jpg

2019 MASA TENİSİ DÜNYA ŞAMPİYONASI “ÇİN ALDI GÖTÜRDÜ”

Okunması Gerekenler

Macaristan’ın başkenti Budapeşte’de düzenlenen 2019 Masa Tenisi Dünya Şampiyonası pazar günü sona erdi.

*** Tek Erkeklerde;

Turnuvanın en önemli rating’lerinden Alman yıldız Timo Boll, turnuvanın beşinci gününde gribal enfeksiyon nedeniyle turnuvadan çekilmek zorunda kaldı.

Birbiri ardına gelen sürpriz sonuçlarla, tek erkeklerde dünya 1 ve 2 numaraları Çinli yıldızlar Fan Zhendong ile Xu Xin çeyrek finali bile göremeden elendiler!

Bu iki beklenmeyen elenme, bir diğer favori Çinli raket Ma Long’un önünü iyice açtı. 7 aylık sakatlıktan sonrası sahalara dönen ve dünya sıralamasında 11.liğe kadar düşen oyuncu turnuvayı zaferle kapattı.

Pazar günkü finalde İsveçli Mattias Falck karşısında ilk iki seti rahat bir şekilde alıp, 3.seti verirken, 4.sette kazanip. 5.sette de 11-5 ile fişi çekti ve 4-1’lik skorla şampiyonluğa ulaştı.

Ma Long, ayrıca bu zaferle birlikte Macar yıldız Victor Barna ve Çinli Zhuang Zedong’dan sonra tek erkekler dünya şampiyonluğunu üç kez üst üste kazanan üçüncü sporcu olmayı başardı.

*** Tek Kadınlarda ise;

Son 5 dünya şampiyonasında üç bronz ve iki gümüş madalya ile şampiyonluk kazanamayan 28 yaşındaki Çinli yıldız Liu Shiwen, bu kez şeytanın bacağını kırdı ve Chen Meng ile oynadığı final maçında ilk seti kaybettikten sonra muhteşem geri dönüşle maçı 4-2 kazanıp şampiyon olurken, 5.settedeki 11-0’lık harika performansı da “final maçında sıfıra karşı bir ilk olarak” tarihe geçti.

Bu arada turnuvadan bir onemli not daha: sporun açık ara 1 numaralı ülkesi Çin, tarihe beşinci defa tüm klasmanlarda şampiyonluk kazanarak

Tek erkekler

Tek kadınlar

Çift erkekler

Çift kadınlar

Karışık çiftler

“bir kez daha” tarihe geçti.

Önceki İçerik
Sonraki İçerik

Son Haberler

FENERBAHÇE GİBİ

Önce kızlarımızı kutlamak istiyorum. 2 sene üstüste Euroleague şampiyonluğunu kazanan kadın basketçilerimize ve böylesine yetenekli ve karakterli oyunculardan oluşan...

Benzer Konular