https://abcspor.com/wp-content/uploads/2020/11/ataturk.jpg

PERİLER RİO’YA AKIN ETTİ! (BASKETBOL ÇEYREK FİNAL İNCELEMELERİ)

Okunması Gerekenler

efeBu seferlik sözü uzatmayacağız: İnanılmaz bir grup aşamasından sonra, Çeyrek Final eşleşmeleri için tahminler:
KADINLAR:
Türkiye – İspanya: 2014’teki hücum hatalarını yapmazsak, savunmamızla favoriyiz. Cruz ve Nicholls’a dikkat etmeliyiz, onlar bizim zayıf karnımız. Yoksa Ndour ve Torrens’i bence gayet iyi savunacağız. Rotasyon genişliği için, Tilbe, Olcay, Esra ve Bahar’ın, bilhassa da Tilbe ve Bahar’ın süre bulması şart.
MiliAvustralya – Sırbistan: Gönlüm Milica Dabovic’li Sırplar’dan, ama mantığım da dev Avustralya’dan yana. Cambage – Tolo ikilisine Sırplar yanıt veremezler ve yapacakları kronik basit hatalar canlarına okur.
ABD – Japonya: Japonya, sürprizlere disipliniyle bir nebze devam eder, ama 3. çeyrekle birlikte ABD fişi çeker. Tokashiki parlayabilir, ama ABD çok üstün.
Kanada – Fransa: 2014’ün intikamı için Fransa epey bileniyor rakibine. Kanada çok fiziksel oynayan, dinç ve atlet bir takım. Nurse ve Tatham dışında yetenek yönünden vasat kalmalarının açığını böyle kapatıyorlar. Fransa da fizik ve atletizm bakımından aşağı değil kesinlikle, ama galibiyet baskısı Dumerc’e bile sonlarda tercih hataları yaptırabilirken, Epoupa ne yapar bilinmez. Gruda-Yacobou işbirliğiyle, az farkla Fransa diyorum.
ERKEKLER:
Hırvatistan – Sırbistan: Hazırlık maçlarında Hırvatlar uzun süre önde götürmüş, sonlarda maçı Sırplara elleriyle teslim etmişlerdi. Simon dünkü gibi oynadıkça, Bojan da 1/10 atmadıkça maç başa baş gider. İki Bogdanovic’in çarpışmasından Sırpların zaferle ayrılması daha olası, ama çok keyifli geçecektir bu maç.
ABD – Arjantin: 10 yaş genç bir Arjantin, 3 takımın yarım bıraktığını tamamlayabilirdi. Ama dün, yorgunluğun derecesi ortaya çıktı. Son periyotta ABD işi bitirir. Maç da tam Cousins’ın maçı.
İspanya – Fransa: İspanya ne yaptı etti, Brezilya’yı saf dışı bırakıp adını Çeyrek Final’e yazdırdı. Bilmem kaçıncı rövanşta karşılaşacak olan bu iki ekibin de handikapları tahminimizden çok, bunu gördük, İspanya son çıkışıyla motive, Fransa da Parker’ın yokluğuna karşın ABD’yi elinden kaçırdığı için özgüven tazeledi. Heurtel, Diot ve Lauvergne hücumda saçmalamazsa, Fransa bir adım önde – çünkü Rudy her maç Arjantin’i bulamaz karşısında.
Avustralya – Litvanya: İşte en ilginç eşleşme. Valanciunas’ın düşmeye başlayan ritmi yüzünden pota altında Kangurular bir parça avantaj yakalıyor, ama Baynes ve zeka engelli basketbolu da Litvanya’nın kurtlarını acıktırıyor. Kalnietis bu kadar formdayken Dellavedova ve Mills’e dair ne söz söylenir, orası da meçhul. İki takım da orta düzey ve yavaş tempoda, sete set çok fazla iş görebiliyor. Tabi Avustralya’nın açık ara fizik avantajı da mevcut. Bence kilit katkılar Sabonis Jr ve Bairstow’dan gelecektir. Avustralya en kötü uzatmada kazanır.
 
Muhteşemliğe devam, Perilerimiz’e başarıların en âlâsı için dualar ve dilekler yolluyoruz. Onlar bizim her daim yüz akımız. İyi seyirler.

Yazarın diğer yazılarına erişmek için tıklayın

mail: efe.ozenc@abcspor.com

twitter: @efe_ozenc

Youtube: Turuncu ve Siyah Kadar Yuvarlak

Son Haberler

FENERBAHÇE GİBİ

Önce kızlarımızı kutlamak istiyorum. 2 sene üstüste Euroleague şampiyonluğunu kazanan kadın basketçilerimize ve böylesine yetenekli ve karakterli oyunculardan oluşan...

Benzer Konular