Lige havlu atan Galatasaray NEF Stadyumunda Başakşehir’ i ağırladı.
Maç iki takımın kontrollü oyunu ile başladı. Başakşehir dörtlü defansı çakılı, ortasahası güçlü, dinamik, forveti ise Okaka gibi fizik üstünlüğü yüksek bir oyuncuyla maça başlarken, Galatasaray’da ise sezonu kapattığı söylenen Muslera’nın yerine İsmail Çipe, Taylan’ın yerine de Morutan ilk onbirdeydi. İlk yarıda sarı-kırmızılı ekip Diagne’nin iki %99′ luk gol pozisyonunu kaçırması dışında tek bir pozisyon bile üretemedi. Başakşehir ise oyun kontrolünü elinde tuttu ve Okaka ile yakaladığı tek pozisyonda fantastik bir vuruşla golü buldu. İlk yarıda izlediğimiz Galatasaray geçtiğimiz son 5 lig maçında izlediğimiz Galatasaray gibiydi.
İkinci yarıda 65. dakikaya kadar aynı onbirle vasat futbolu bizlere izleten takımda, bu dakikada dört oyuncu değişikliği ile oyunun seyri bir anda değişti. Bu dakikadan sonra sağda Oğulcan, solda Ömer Bayram, o dakikada sakatlanan Diagne’nin yerine giren Mustafa ve Halil oyunun yönünü tamamen Başakşehir kalesine çevirdi. Çevirdi çevirmesine fakat son vuruşlardaki etkisizlik ve son toptaki yanlış tercihler golün gelmesine mani oldu. 84’te Babel oyuna girdiğinde, Başakşehir ortasahası tamamen çökmüş bir görüntü çizdi. Ortasahayı hızla geçen sarı-kırmızılıların her atağı tehlikeli oldu. Nitekim dakikalar 89’ u gösterdiğinde Mostafa Mohamed hem gol orucunu bozdu hem de kornerdeki etkisiz görüntüsünü bitiren golü attı. Galatasaray’a geldiğinden beri ilk kafa golünü de atmış oldu. Bu golden sonra ataklarını hızlandıran Galatasaray kontraatakta Halil’ le gole giderken düşürülünce hem tehlikeli bir noktadan frikik kazandı hem de rakipte Duarte çift sarıdan kırmızı (biri yaptığı faulden, biri de topla protestodan) görerek takımını on kişi bıraktı. Frikikten yararlanamayan Cicaldau 30 saniye sonra da kafa vuruşunda kaleyi bulamadı ve maç 1-1’ lik sonuçla tamamlandı.
Galatasaray bu skorla galibiyet hasretini 6 maça çıkarttı. Fakat maçın ikinci yarısında oynadığı oyun açıkçası beni tatmin etti. Galatasaray’ın bu saatten sonra yapacağı en iyi iş lig ikinciliği olmalı. Avrupa’da da gidebileceği en iyi noktaya kadar gidebilmek.
Bu maç haricinde yazıma eklemek istediğim şey haftaiçi yönetimde yaşanan rezaletler. Galatasaray yönetimi bu kadar aciz olmamalı. İkinci başkan istifa ediyor. Sonra istifayı geri çekiyor. Resmen bir kaos ortamı yaratıldı. Bunun sebebi de bence yönetim içindeki derin fikir ayrılıkları ve başkanın ben bilirim siz değil fikri. Galatasaray krizlerden her zaman güçlenerek çıkmıştır fakat bu sefer ne olacak ilerleyen zamanlarda göreceğiz.
Kalın sağlıcakla.
Yazarın diğer yazıları için tıklayın
mail: [email protected]
twitter: @cevatdil