https://abcspor.com/wp-content/uploads/2020/11/ataturk.jpg

SOCHİ 2014 BUZ HOKEYİ-KANADA’DAN DUBLE GELİR Mİ ?

Okunması Gerekenler



Normal
0




false
false
false

EN-CA
X-NONE
X-NONE













MicrosoftInternetExplorer4

























































































































































BURAK BELGENERKEKLER..

2010 Vancouver’daki muhteşem final dün gibi aklımızda. Maçın bitimine bir saniye kala Amerika attığı golle maçı uzatmaya götürmüş ama KANADA ezeli rakibini süperstarı Sidney Crosby’nin altın golüyle geçerek olimpiyat şampiyonluğunu kazanmıştı.

NHL standartlarına göre değil uluslararası size’da oynanacak turnuva Avrupa takımları için büyük avantaj. İki dev ülke Amerika ve Kanada son dört Olimpiyatın kendi kıtalarındaki finalleri birbirleriyle oynamışlar ama diğer ikisinde sudan çıkmış balığa dönüp madalya bile alamamışlardı.

12 ülkenin katılacağı şampiyonada üç ayrı grupta dörder takım mücadele edecek ve tek maç usulü eleme turu maçlarından sonra turnuva 22 Şubatta üçüncülük ve 23 Şubat Pazar günü oynanacak final maçıyla sona erecek.

Kanada yine de kağıt üstünde şampiyonluğa en yakın aday olarak gözüküyor ama ev sahibi avantajı bu tip turnuvalarda çok önemli. Onun için birbirinden tehlikeli hücum silahlarına sahip Rusya’yı da yabana atmamak gerekiyor.

Kanada kadrosunda buz hokeyinin Messi-Ronaldo’su diyebileceğimiz Sidney Crosby ve birbirinden tehlikeli NHL’in önemli gol silahları var. Ama en güçlü yanları defansları ve her mevkide rotasyonu bol, birbirine yakın kalitede oyuncuları olması. Kaleciler Luango olsun, Carey Price olsun ‘bence’ bir İsveç, Amerika veya Finlandiya kalecileri kalitesinde değiller ama bundan kötü isimler olduğu anlamı çıkmasın!.

AMERİKA kadrosunda önemli isimler kanat oyuncusu Boby Ryan ve defansta Keith Yandle‘in olmaması enteresan.. Patrick Kane en kaliteli hücum silahları ama bonus olarak da Phil Cassel gibi bir gol makinesine sahipler. 

Amerika’nın çok iyi hücum ve defans silahları var ama oyunun iki yönünü oynayabilen oyuncu adetleri çok fazla değil bu da zorluk derecesi yüksek maçlarda rotasyonda probleme yol açacaktır.

2012 Dünya Şampiyonu Ruslar inanılmaz bir ofans hattına sahipler.  NHL’de oynayan Evgeni Malkin,  Alex Oveghin, tecrübeli Pavel Datsyuk gibi yazar kasa forvetleri var.

NHL oyuncuları dışında Avrupa’nın en önemli ligi olan KHL’de (Rusya Ligi) oynayan kanat oyuncuları Kovalchuk ve Radulov gibi yıldızlar ve iki iyi kaleci Varlamov ile Bobrosvky de kadroda ama en büyük problemleri defansta.. Seyirci avantajı çok önemli desek de şampiyonluk baskısı üzerlerinde stresi de arttıracaktır.

Madalyanın bu üç ülkenin dışına çıkması otoritelerce çok zor ama ben 25 kişilik kadrosunda 24 NHL oyuncusu bulunan, dünyanın en iyi kalecisi Lundqvist, Erik Karsslon gibi oyun kurma zekası yüksek defans oyuncusu ve merkez oyuncu olarak Nicklas Backström silahlarına sahip İSVEÇ’e dikkat çekmek istiyorum!.

Üç önemli rakibinin yanından isim olarak gölgede kalıyorlar diye gözükse de çok güçlü ve tam bir sistem takımı olan kadroya sahipler. Arkalarında okyanus ötesinden Detroit ahalisinin dualarının da olacağı kesin çünkü altı Red Wings’li oyuncu kadroda ve kaleci Gustavsson hariç diğer beşi epey süre alacak gibi..

Bence iki önemli sakatları kadroda olsa 2006 yılındaki peri masalını tekrar yaşayıp şampiyon bile olabilirler diyebilirdim ama bu handikapa rağmen en azından yarı finale kadar çıkacaklarını düşünüyorum.

Bu takımlar haricinde David Krejcili Çek Cumhuriyeti, hücumda zorluk çekecek ama çok iyi kalecileri olan Finlandiya ve İsviçre, önemli oyunculara sahip ama defans ofans arası köprüyü iyi kuramayan Slovakya kürsü umudu olan diğer ülkeler ama işleri kolay olmayacak.

Diğer dört ülke Letonya, Avusturya, Norveç ve Slovenya’nın ise değil podyuma çıkabilmek, birbirleriyle yapacakları maçlar haricinde galibiyet bile almaları çok zor!.

KADINLAR..

Kadınlarda ise puzzle çok daha net gözüküyor. Sekiz ülkenin yer alacağı şampiyonada çok büyük sürpriz olmadığı sürece bizleri 20 Şubat Bolshoy Ice Dome’da yeni bir Kanada-Amerika finali bekliyor. Grup maçlarında ikisi de güle oynayan farklı şekilde kazanacaklardır.

Son üç Olimpiyat şampiyonu Kanada dünyanın en iyi kadın oyuncuları gol makinesi Marie Philip Poulin,  dört olimpiyat görmüş Hayley Wickenheiser ile forvet kadar gol atabilen defans oyuncusu Catherine Ward ve en iyi kaleci Chaline Labonte’li kadrosuyla favori.

2002’den bu yana oynadığı 15 olimpik karşılaşmada hiç maç kaybetmedikleri gibi toplamda da 129 gol atıp sadece dokuz gol yediler.

Soçi’de de bir adım önde gözüküyorlar ama finalde tecrübeli oyunculardan kurulu rakiplerine karşı en büyük artısı dinamizm olacak Amerika rakibinden evvel golü bulursa, defansa gömülüp hızlı hücum silahlarıyla rakibini yenme şansına sahip. Skor olarak geri düşerlerse ise işleri çok zor olacaktır.

En önemli yıldızları, NCAA sezonunda 37 maçta 46 gol, 55 asistle başka bir gezegendenmiş gibi oynayan 22 yaşındaki Amanda Kessel.

Forvet Brianne Decker da takımın diğer önemli dişlisi. Kaliteli, agresif ama tecrübesiz genç bir takımla Rusya’ya geliyorlar. 31 yaşındaki ofans oyuncusu Julie Chu haricinde diğer bütün oyuncular 28’in altında ve takımın yaş ortalaması sadece 23!.

Bronz madalya ise tepedeki ikiliden açık ara güçsüz ama arkadaki Almanya, İsviçre ve özellikle bu turnuvada averaj takımı olacağını düşündüğüm Japonlara nazaran çok daha güçlü Finlandiya, İsveç ve iyi bir kadroları olmamasına rağmen ev sahibesi avantajına sahip Rusya üçlüsünden birine gidecektir.

Son Haberler

FENERBAHÇE GİBİ

Önce kızlarımızı kutlamak istiyorum. 2 sene üstüste Euroleague şampiyonluğunu kazanan kadın basketçilerimize ve böylesine yetenekli ve karakterli oyunculardan oluşan...

Benzer Konular